PORTAL PRESSUM

Spašavanje vojnika zvanog Istraturist

Umag
2018-01-27 04:09:58

Jučer u petak u 12,30 u uredu gradonačelnika održan je sastanak u svezi inicijative i pisma vijećnika Živog zida radi promjene imena Istraturist u Plava laguna i preseljenja djelatnika zgrade uprave Istraturista u Poreč.
Sastanku su prisustvovali iz Plave lagune predsjednik uprave Neven Staver i član uprave Ronald Korotaj, a iz Grada Umaga gradonačelnik Vili Bassanese, predsjednik Gradskog vijeća Jurica Šiljeg, vijećnici Mirko Grgić i Damir Grünbaum.
Sastanak je protekao u atmosferi međusobnog uvažavanja.
Nakon uvoda gradonačelnika i predsjednika vijeća, vijećnik ŽZ je iznio glavne probleme, preimenovanje i selidbu te iznio detalje radi kojih su negodovali umaški djelatnici kojima je određena selidba. Selidba je najavljena nekoliko dana uoči Božića i malo je vremena bilo da se djelatnici i njihove obitelji pripreme. Djelatnici već desetak dana putuju autobusom na posao u staru zgradu uprave gdje su uvjeti sve samo ne idealni za rad itd.
Predstavnici Plave lagune više su puta ponovili njihovu spremnost za nastavak dosadašnje suradnje i njeno širenje jer smatraju da ne mogu uspješno poslovati bez sinergije sa lokalnom zajednicom.Tokom sastanka ponovili su ovosezonska postignuća kao što je 470 tis. noćenja više u prošloj godini, njihove planove za daljnje investiranje i podizanje kvalitete turističke ponude u Umagu itd.
Međutim što se tiče preimenovanja i selidbe izjavili su da su odluke već donesene i da to ne mogu promijeniti. Te su odluke donesene na temelju detaljnih analiza od strane stručnjaka. Nova zgrada uprave je u fazi projektiranja i njenim završetkom bit će bolji i uvjeti rada.
Napomenuli su da je Istraturist kao brand tijekom 20 godina od dolaska Sol Melie izgubio na prepoznatljivosti. Na pitanje od predsjednika vijeća zašto je teniskom stadionu dano ime Gorana Ivaniševića uprkos njegovom izbjegavanju nastupa u Umagu, odgovor je bio identičan, zakoni tržišta.
Sastanak je trajao 1,30 sati, ovo je samo njegov skraćeni sadržaj.
Zaključak:
Sinergija ne znači samo uzimanje već i odricanje sa obje strane. S jedne strane imamo Grad koji je trebao možda mnogo ranije i odlučnije reagirati, s druge strane imamo korporaciju koju pokreću zakoni tržišta iprofit i koja baš i nije spremna na odricanje.
Da li će te sinergije biti u budućnosti ili će biti jednosmjerna, tj, neće je biti, nažalost ne ovisi o jednom vijećniku tj meni, već o drugim ljudima koji su dobili povjerenje na izborima.

Izvor: FB stranica Damir Grünbaum

umag  tz umag
830805256LOGO PRESSUM (Custom)
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag