PORTAL PRESSUM

Koumna Sabotaža: Jebeš takvu državu

Kolumna - Sabotaža: Franjo Sabo
2018-01-28 09:02:54

Čitam  na fejsu post jednog tipa koji je emigrirao na Novi Zeland. Tip je Zagrepčanec, Purger. Ništa čudno. Pa lako je njima. Aerodrom im pod nosom. Dovoljno je da samo popizde, spakuju dvoje gaća u najlon vrećicu i via. Kuda koji mili moji. Za par sati je na drugom kraju svijeta.

Zašto ne emigriraju oni iz Našica, Pakraca ili Virovitice? Pa jbt. oni dok stignu do aerodroma pojedu sve čvarke i kobasice što su si spremili za put i dok stignu do Zagreba zaborave i gdje su krenuli. Ali ovi iz Zagreba, ma ti su na aerodromu dok si rekao keks.

Čujem da je i neki Aldo iz Žminja htio zmagliti preko bare, al` jbg. došao na aerodrom Pula, kad tamo ovaj tjedan vozi avion samo do Zadra. A jbt. izbora. Žminj ili Zadar. Dobro, ja uvijek biram Žminj. Tamo poznajem jednu guzatu Fiorelu.

No vratimo se mi tipu koji je emigrirao na Novi Zeland. To vam je tipično naš čovik. čim je stigao odmah im se počeo rugati. Zove ih Kiwi. Ne samo to, pljuje po njima da je to užas. Da voze pogrešnom stranom ceste, da su im pljuge preskupe, da nema nigdje škije za kupiti po 200 kn kila, da im je kava bljutava, a piva za kurac čim nije žuja, pa da auto možeš kupiti za dva dana i da ti se, čuj ovo, svi ljubazno smješkaju gdje god dođeš. A da, i to, da šefovi obožavaju radnike i da su vrlo ljubazni i fini prema njima i da plaća liježe na račun u minutu, te da se isplaćuju svi bonusi i prekovremeni kao i ona sranja od praznika i vikenda. Lova do krova.

Ma daj molim te. Tip laže ko pas. čuj ovo, šef ga voli i obožava. Pa taj dečko ne shvaća, ako te šef voli znači da hoće naguziti ili tebe ili tvoju ženu. Treće nema. Kaže nema škije za kupiti. Pa jbt. država u kojoj ne možeš od švercera kupiti kilo škije. Ovim postom je otvorio novo tržište za šveru. Pošto policija kod nas obučava i pse da traže duhan po autima i autobusima, šverceri traže nova tržišta i to je dobro za nas. Em će šverceri emigrirati na Novi Zeland, em ćemo mi Kiwijima izvoziti pse tragače duhana.

Kaže lik na dalje da redovito dobiva plaću i sve dodatke. Mulac, ništa ne kuži. Pa on je novi i tako prolaze svi koji su novi. Evo na primjer ja. Kada sam se tek oženio i ja sam redovito od ove moje dobivao sve. Nakon nekoliko godina sve se prorijedilo. Ukinute mi sve beneficije i dodaci. Sada sam sretan ako par puta godišnje dobijem, palačinke.

Nadalje tip piše o tome kako su svi ljubazni i nasmiješeni. Ma daj, mene su od malena učili, ako ti se netko ceri u faci odmah mu jebi mamicu. Ili imaš žvale pa ti se ruga ili su ti gaće malo požutile od detonacija. Ljubazan, pa što on ima biti ljubazan prema meni. Valjda mu se sviđa moja guza, ili.? A ako je žensko ljubazno, e tu je već riječ o nečemu drugom. Ona bi sigurno da ju opalim, opalim novčanikom. Kučka. Što ona ima da bude ljubazna sa mnom, a nije mi žena?

Kaže tip na dalje da je birokracija vrlo jednostavna. Ma daj molim te. Koji je to posao koji obaviš hap tap. Očita muljaža. Čim ti trebaš samo jedan dva papira, jebeš to, tu nisu čista posla. Nema mita, hahaha. Pa ja bi umro od sramote da ne ponesem kilo kave i tutnem koju stoju Eura. Ne mogu si dozvoliti da me olajavaju kao škrtca. Ovi Kiwiju su neki ludi narod.

Na dalje tip priča kako je kupio auto i sve riješio u dva dana. Ma daj molim te. Tek je tamo 4 mjeseca i već kupio auto. Nadam se ne na kredit. Kredit u CHF. Ako nije na kredit, znači frajer dere fuš, nema druge. Subotom i nedjeljom mazne kombi iz firme, a pošto je parketar, uzme i onu mašinu i deri. Gore dolje. Dok mu gazde marišu neku finu ribu za ručak, on postavlja parkete u riblju kost. To je priznao, samo što ovi blentavi Kiwiji kurca ne kuže hrvatski, glup neki narod.

Na kraju šlag na torti. Kaže da tamo nema četnika, partizana i ustaša i da se Kiwiji ne bave politikom. E ako još napiše da na Novom Zelandu nema ni Severine ni Rozge fakat mi je drago za ove iz Našica, Pakraca i Virovitice što i oni nisu emigrirali na Novi Zeland.

Ma pitao bi ja ove Kiwije, - `A đes` ti bijo `91, pizda li ti materina, dok sam ja u Münchenu pišo krv`.

Zaključak. Jebi se ti Igore i tvoji Kiwiji. Drž si ih i dalje. To je ionako bivša ptičja država.
Čuj ovo. Nema Rozge, Severine, četnika, ustaša i partizana, ma JEBEŠ TAKVU DRŽAVU.

Franjo Sabo - Sabotaža

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag