PORTAL PRESSUM

Vlada RH donijela odluku o značajnom financijskom ulaganju u Umag

Umag
2018-02-01 01:55:33

Vlada Republike Hrvatske na današnjoj 78. sjednici donijela je niz novih odluka, a ona koja će svakako zainteresirati građane sjeverne Istre je veliko ulaganje u rješavanje problema otpadnih voda i vodoopskrbe.

Ovu odluku obrazložila je ministrica Martina Dalić, a odnosi se na sistem vodoopskrbe i odvodnje voda. Projekt je "težak" 560 milijuna kuna, a obuhvaća Umag, Novigrad i Brtoniglu.

Projekt "Aglomeracija Umag-Savudrija-Novigrad istarski“ odnosi se na sanaciju, rekonstrukciju i izgradnju vodno-komunalne infrastrukture, izgradnju novog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda. Cilj Projekta je omogućiti razvoj i poboljšanje standarda pružanja usluga javne odvodnje što doprinosi povećanju učinkovitosti i sigurnosti sustava javne odvodnje odnosno podizanju ukupne razine sigurnosti i kvalitete života građana.

Prema riječima ministrice Dalić s obzirom na to da je procijenjena vrijednost svakog pojedinog projekta veća od 75 milijuna kuna ima mogućnost financiranja iz fondova programa Europske unije i u skladu su sa strateškim dokumentima EU i RH.

Franjo Sabo

ODLUKA VLADE RH  78 - 9 c

umag  tz umag
830805256LOGO PRESSUM (Custom)
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag