PORTAL PRESSUM

Crna kronika

Crna kronika
2018-02-05 02:33:07

Umaška je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 35-godišnjak počinio kazneno djelo krađe. Muškarca se sumnjiči da je 3. veljače u poslijepodnevnim satima, u dvorištu kuće u mjestu Bužinija kod Novigrada, iz automobila Citroen otuđio detektor metala i električni pneumatski čekić. Time je 29-godišnjeg vlasnika oštetio za više tisuća kuna te se protiv osumnjičenog podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

Stanje sigurnosti u cestovnom prometu

U dane vikenda, od 2. do 4. veljače, na području PU istarske evidentirano je ukupno pet prometnih nesreća, i to dvije nesreće s ozlijeđenim osobama i tri s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama stradale su dvije osobe, koje su zadobile lake tjelesne ozljede. Alkohol kao uzrok prometnih nesreća evidentiran je kod tri vozača, dok je neprilagođena brzina kao greška evidentirana u jednoj prometnoj nesreći, i to na području:
     PPrP Pula-Pola
-    na kolniku ulice Brune Kosa

     Utvrđeno je 245 prekršaja, od kojih izdvajamo:
•         nepropisna brzina – 87 prekršaja
•         vožnja pod utjecajem alkohola – 28 prekršaja
•         upravljanje vozilom pod utjecajem opojnih droga – 2 prekršaja
•         nekorištenje sigurnosnog pojasa – 14 prekršaja
•         korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 17 prekršaja
•         nepropisno pretjecanje – 12 prekršaja  
•         ostali prekršaji – 85 prekršaja

Tijekom vikenda kontrolirano je ukupno 538 vozača/vozila. Iz prometa je isključeno 32 vozača i 8 vozila.  Izdvajamo:       
U subotu, 3. veljače u 17.40 sati,  22-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Audi, pulskih registarskih oznaka, kolnikom Istarskog ipsilona, B8 iz smjera Pazina u smjeru Lupoglava, gdje je ograničenje brzine 80 km/h, brzinom od 151 km/h. Vozaču je izdan obavezni prekršajni nalog na iznos od 3000 kn i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B  kategorije u trajanju od mjesec dana.
U nedjelju, 4. veljače u 15.10 sati, u Labinu, Industrijska zona Vinež-Dubrova, kontrolom prometa utvrđeno je da je 41-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom Renault, pulskih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 2.40 promila. Vozač je isključen iz prometa te je protiv istog izdan prekršajni nalog na iznos od 5000 kn i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od šest mjeseci.

PU Istarska