PORTAL PRESSUM

UMAG: Privedeni zbog teške krađe

Crna kronika
2018-02-09 05:40:19

Umaška je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom i 34-godišnjakinjom  te je utvrdila sumnju da su počinili kazneno djelo teška krađa. Muškarca i ženu se sumnjiči da su 6. veljače  oko 13 sati, u autokampu u Umagu, otuđili fontanu, vrata garaže i nekoliko tuševa, čime su oštetili pravnu osobu iz Poreča  za  veći novčani iznos. Osumnjičeni su po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 8. veljače u poslijepodnevnim satima, privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Najava prometne akcije tijekom vikenda

Na području Policijske uprave istarske u siječnju 2018. godine evidentirano je 88 prometnih nesreća, od kojih 28 nesreća s ozlijeđenim osobama i 60 nesreća s materijalnom štetom.
U prometnim nesrećama sedam osoba zadobilo je teške, a 26 osoba lakše tjelesne ozlijede. Najčešća greška vozača, zbog kojih su se događale prometne nesreće, bila je nepropisna ili neprilagođena brzina, zbog čega se dogodilo 26 prometnih nesreća, dok su u 14 prometnih nesreća vozači bili pod utjecajem alkohola. U siječnju 2018. godine, policijski službenici su zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, iz prometa isključili 89 vozača.
Radi smanjena broja prometnih nesreća, na području Policijske uprave istarske, u noći sa subote na nedjelju (10. na 11. veljače) od 22 do 6 sati, provest će se prometna akcija ''Kontrola alkoholiziranosti vozača i kontrola vozača na opojne droge'' te će policijski službenici pojačano će obavljati alkotestiranje vozača i testiranja vozača na opojne droge.

PU istarska