PORTAL PRESSUM

Očekivano, bodovi odlaze u Koprivnicu

Rukomet
2018-02-10 05:22:45

Koprivničanke su u Umag došle "odraditi" samo jednu u nizu utakmica koje ih očekuju ovoga proljeća u 1. HŽRL Očekivanja domaćih igračica da bi mogle napraviti iznenađenje, nije bilo. Podravka Vegeta za sve ekipe lige je jednu svjetlosnu godinu ispred izuzev ekipe Lokomotive s kojom će se boriti za naslov prva.

Pokušavao je trener Vujić svojim savjetima i čestim rošadama mjesta "probuditi" svoje igračice ali očito kompleks zvani "Podravka Vegeta" je duboko usađen u moždane vijuge kod djevojaka.

Agresivna i pokretljiva obrana Podravka Vegete davala je minimalne šanse u napadu, a brze polukontre i kontre, te presporo vračanje Umažanki u obrambenu formaciju rezultirali su da su u prvom dijelu dale "samo" osam golova a primile 19.

Drugo poluvrijeme bilo je u znaku Umažanki, barem na njegovom početku. Serija 4:1 natjerala je Snježanu Petika trenericu gošći na rani timeout, već u '34 minuti.

Podravkašice je iznad vode "držala" golmanica Anamaria Jukić, dok je kod Umaga "proradila" i golmanica Delić.

Kao "nagradu" Vujić na gol šalje mladu Luciju Blašković, a na parketu je i mlada Simona Selar.. Nakon promašaja penala Ane Jajčević, priliku dobiva i Iva Popović ali njen snažan šut završava na vratnici.

Do kraja utakmice još jedna mlada golmanica Umaga Laura Alessio dobila je priliku da osjeti draž igranja protiv Podrvka Vegete i taj čin Vujića  izmamio je pljesak umaške publike a pogotovo kada su mlade igračice napravile potez za pljesak. U zadnjim minutama "mama" na terenu bila je Sara Imamović, a ostatak su bile mlade nade umaškog rukometa: Pratljačić, Selar, Popović, Tihana Bunić.

U drugom dijelu gledamo na terenu i "klupu" Podravke Vegete, ali kod njih nema slabih igračica tako da cijelu utakmicu one diktiraju tempo i drže rezultat u okvirima koji njima odgovara iako su u drugom dijelu Umažanke izgledale puno aktivnije nego u prvom.

Krajnji rezultat 19:32 bio je za gol blaži no onaj poraz u Kupu ali objektivna umaška publika nije bila razočarana prikazanim, te je na kraju obije ekipe ispratila pljeskom.

Franjo Sabo

STATISTIKA I SASTAVI

umstat 1002 pvstat 1002

KRETANJE REZULTATA:

rez 1 1002          rez 2 1002

GradUmag2
umag  tz umag
830805256LOGO PRESSUM (Custom)
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag