PORTAL PRESSUM

Kolumana Sabotaža: Dan ljubezni

Kolumna - Sabotaža: Franjo Sabo
2018-02-13 10:21:16

Prva faza zaljubljenosti: ONA šeće ulicom. ON je škica. Ona to primjećuje. Vrti guzom kao mikser. ON pada u trans. Oči mu se mute. Želi bolji pogled. Potepe se na neki panj i kao panjina pada. ONA se hihoće, drago joj je. Nailazi potpuno nevini šetač. I on pada preko ovoga prvoga. ONA je u deliriju. OBA SU PALA, OBA.

ONA je plavuša. Ne kuži da je ovaj drugi kolateralna žrtva ovog prvog. Bitna je recka. Ovaj prvi si misli, „e mala kresnuću te pa makar mi zadnja bila“. (Pred) zaljubljen je. Zašto pred? Pa ako postoji pred stečajna nagodba zašto ne bi postojalo i pred zaljubljivanje. To je zapravo prelazni period. Ako ga ONA otkanta može si reći: "ma tko te šiša, nisi baš i neka". Ali ako ONA pokaže interes u tom slučaju ON primjenjuje sve vještine koje je naučio od starijih mahera. ONA je kao stidljiva, crveni se kao. Ma crveni se ona od ona dva gemišta što ih je otresla nakon ručka. Ali ONA zna da to pali. Ne pristaje odmah. Nije ONA laka roba, ali daje mu još prostora. Mora tako. Mulac bi mogao odustati.

ON je sada zaljubljen. Ona je još polu zaljubljena. Mora mu prvo provjeriti imovinsku karticu. Dobro je, nije loše. Odlučila je i ONA. Zaljubila sam se. Ovoga tipa treba smandrljati pod hitno. Gleda ON nju ispod oka. Ovu malu treba kresnuti pod hitno. Sada je faza kada se vodaju za ruke.Puno šeću. Razgovaraju. Prave planove. Ne znaju ONI ako završe zajedno da je to vrijeme (dok još hodaju) kada parovi najviše razgovara. Zaljubljeni su!

ONA je jako zgodna u riflama. Duge noge, fina guza, rifle napete. ON pokušava svako veće da ih skine ali ne ide. ONA dozvoljava obradu samo gornjeg abdomena. ON se pali još više. Ona je čvrsta u odluci. Neš' brajo tako lako. Pa što će misliti o meni da sam neka laka ženska? ON je još zaljubljeniji. Zna ONA da još dugo neće moći odolijevati napadima. Mora popuštati mic po mic. Mora ga pripremiti na to da nije nevina. ON joj je drugi. Prvi je bio jedan mali iz susjedstva, eto desilo se samo jednom. ON naravno, kao svi naivci, puši tu priču. Nije mu još nitko objasnio da si djevojkama uvijek drugi, a ženama uvijek prvi s kojim je prevarila muža i da ne zna što joj je bilo. Stara ofucana teorija.

Došlo je vrijeme da zavjesa padne, u ovoj kolumni to su rifle. ONA ne zna što činiti. Pokazati mu sve svoje seksualno iskustvo ili brojati fleke od muha na stropu. Svijetlo je naravno upaljeno. Pa tko bi se seksao u mraku s takvima komadom. Ne znaju još oni da se svijetlo smanjuje svake godine braka, sve više i više. ON isto ima svojih problema. Ne zakazati. Što ako čuna zakaže. Što ako bude prebrz. Što ako, ako. E tu pada u zamku. Ne zna ON da niti kvaliteta niti kvantiteta prvi puta nisu bitni. Ima ONA većih problema u glavi od toga hoće li ju ON impresionirati.

Nivo zaljubljenosti mjeri se količinom suzdržljivosti. Ako ON nju opali kako to treba i biti tada je ON došao do levela ili ju volim ili sada kada sam je kresnuo tko je šiša. Za razliku od muškaraca, žene drugačije promišljaju ljubav. Sada kada me je kresnuo, a nije bilo ni tako loše ali ruku na srce kresnuli su me i bolje, trebam odvagnuti što dalje. Tada nastupa već navedena imovinska kartica. – Jebeš ga, ima love, dobar je, fin je, a seks, ma jebeš seks, onaj moj šef kresaće me na poslu i tako i onako.

ON razmišlja: mislim da ju volim, ali nema veze, učili su me da se ljudi zavole s vremenom. Dobra je, zgodna je, nije ju pregazilo krdo slonova, pa ja sam joj tek drugi. Onaj prvi? Pa tko njega pamti. S vremenom će naučiti kuhati, a ljubav ide kroz želudac.

Znam, znam, sada me mrzite ali budite bez brige, ovo se, i u koliko ste se eventualno i prepoznali u nekim dijelovima, ne odnosi na vas. Ovu sam kolumnu pisao za Slovensko govorno područje. Ipak su oni još po pitanju ljubavi daleka zapizdina. Mi Hrvati smo poznati kao strasni ljubavnici, a naše žene kao iskrene i poštene, a ne kao one raskalašene Slovenke. I kako reče naša predsjednica: Hrvatice i Hrvati znajte da ću ja biti vaš i samo vaš kolumnist, a vama Slovenke i Slovenci poručujem: Sretan vam DAN LJUBEZNI.

Franjo Sabo - Sabotaža

umag  tz umag
830805256LOGO PRESSUM (Custom)
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag