PORTAL PRESSUM

Grad Umag smanjuje zakupnine gradskih poslovnih prostora za 20%

Umag
2018-02-14 01:12:38

Kao jedan od vodećih pokretača razvoja i po svim mjerljivim standardima lokalne samouprave među 3 najrazvijenija grada u Istri i 10 u državi, Grad Umag i ove godine smanjuje cijene mjesečne zakupnine poslovnih prostora.

Naime, u mjesecima smanjene potrošnje, a u svrhu pomaganja zakupnicima gradskih poslovnih prostora i zadržavanju radnih mjesta, odlukom gradonačelnika Grada Umaga od 29. siječnja 2018. godine umanjuje se ugovorena mjesečna zakupnina za 20%, i to u razdoblju od 1. veljače do 30. travnja 2018. godine. Umanjene se odnosi na sve zaključene ugovore o zakupu poslovnih prostora, osim za djelatnosti banaka i igara na sreću, kao i djelatnosti političkih organizacija i ustanova. Pravo na umanjenje ostvaruju zakupnici koji nemaju dug s osnove zakupa poslovnog prostora.

„Ovakve mjere imaju široku gospodarsku, socijalnu i društvenu dimenziju te pomažu lokalnim privrednicima, ujedno pokretačima gospodarstva u našem gradu. Namjera nam je doprinijeti oporavku gospodarskih djelatnosti u mjesecima izvan sezone, a s ciljem očuvanja djelatnosti i radnih mjesta. Želja je da navedene mjere postanu poticaj i novim poduzetnicima da u svom Umagu pronađu idealno mjesto za obavljanje željene djelatnosti. Siguran sam kako će smanjene zakupnine olakšati poslovanje te pomoći sugrađanima da ostanu aktivni i konkurentni na našem tržištu.“, naglasio je Bassanese.

umag.hr

umag  tz umag
830805256LOGO PRESSUM (Custom)
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag