PORTAL PRESSUM

Otpopiti ledom okovanu Goricu

Rukomet
2018-02-24 09:24:51

Početkom prvenstva još jesenas Hrvoje Horvat trener Nexe-ai pomoćnik izbornika Line Červara izjavio je kako će ovo biti sezona izjednačenih momčadi u kojoj svatko svakoga može pobijediti. I bio je u pravu. Izuzev Dubrave (21 bod) koja se odvojila od drugoplasirane momčadi Varaždina 1930 (17 bodova) koliko imaju i Poreč i Spačva, na samo tri boda zaostatka su momčadi koje apliciraju za Ligu za prvaka (Umag 14, Karlovac i Zamet 12, Gorica i Sesvete 11 bodova) dok se od Lige za prvaka oprostio Metalac (8 bodova).

Očito je da će to biti uzbudljiva završnica, a plan Umažana je da zadrže isti nivo od prošlih sezona, što znači 4. mjesto i nastup u Ligi za prvaka.

Teška zadaća je ispred momčadi trenera Umažana Borisa Lisice. Povrede tri ključna igrača (Severec, Lukačec i Šolić). Upravo svaki od navedenih su spremni zabiti 7-8 golova po utakmici, no na žalost moramo čekati na njihov oporavak.

Povreda Nikole Šolića u prvim minutama utakmice u Vinkovcima (Spačva) primorala je upravu kluba da hitno pronađe adekvatnu zamjenu. Ona je ekspresno stigla u vidu Raula Valkovića, ponajboljeg igrača riječke Kozale i očito da je to bio dobar izbor.

Valković se prošloga tjedna na utakmici protiv Karlovca i predstavio domaćoj publici od prve minute. Iako u prvom dijelu pomalo samozatajan (2/2), u drugom poluvremenu se malo opustio kada ga je prošla ona prvobitna trema i s novih 6 golova i razigranošću pokazao da je on isplativa investicija.

U redovima Umažana i dalje je najjača karika Dino Slavić na golu. S 22 obrane protiv Karlovčana Slavić je potvrdio da se radi o jednom izuzetno kvalitetnom vrataru, a to su prepoznale i mnoge momčadi u Europi tako da je "lov na Slavića" započeo.

Umažani u subotu 24.02. putuju u Goricu na parket istoimenog domaćina. Gorica drži 8 poziciju ljestvice Premier lige s 11 bodova a u prošlom kolu svladala je direktnog protivnika s dna ekipu Sesveta.

Ako trebamo istaknuti neko ime u redovima Gorice to je svakako Davor Čavar s prosjekom od 7,41 gola po utakmici i po 8 asistencija, dok je najbolji razigravač Ivan Leljak s visokih 38 asistencija u dosadašnjem dijelu prvenstva ili 35% asistencija Gorice otpada na njega.

Na golu Tomislav Sladuljev brani promjenljivo, ali njegov prosjek od 11 obrana je negdje i prosjek obrana ostalih golmana donjeg doma tablice Premier lige. (Dino Slavić ima prosjek 13,33 po utakmici).

Koliko su Umažani večeras od 19:00 sati spremni iznenaditi domaćina Goricu i uknjižiti dva važna boda saznat ćemo kada utakmica završi.

Franjo Sabo

PAROVI 15. KOLA

SLJEDEĆE 16. KOLO