PORTAL PRESSUM

Umažanke u Bjelovar po pobjedu kao rođendanski poklon Ani Jajčević

Rukomet
2018-03-03 09:07:11

Teško gostovanje je pred umaškim rukometašicama. Gostuju kod četvrtoplasirane ekipe 1.HŽRL ekipe ŽR Bjelovar, ekipe koja je napravila svojevrstan bum u prvenstvu.Bjelovarčanke su se 2-3 godine borile za ostanak ali i opstanak. Totalna reformacija u klubu donijela je to da su igrale s djevojčicama od 15-17 godina prvu ligu. Izdržale su sve to i danas su te djevojčice postale djevojke od kojih strepe mnoge ekipe.

"Jednostavno moralo se presjeći", priča nam kolega novinar iz Bjelovara. "Novca nije bilo. Pojačanja su nam postala preskupa. Cilj nam je bio okrenuti se našem kadetskom kadru i ostati u ligi dok ne stasaju".

Danas su te djevojke stasale. Drže visoku četvrtu poziciju s 18 bodova iz 16 utakmica i teško im je uzeti bodove na njihovom parketu.

Upravo je to zadaća umaškim rukometašicama. Pokušati "pokoriti" Bjelovarčanke i napraviti iznenađenje.

Umažanke su sakupile 15 bodova iz isto toliko utakmica. Još čekaju da odigraju zaostalu utakmicu sa Zrinskim iz Čakovca koja je odgađana već nekoliko puta zbog vremenskih (ne)prilika. I na te bodove je teško računati kao i na ove u Bjelovaru, ali zato u 18. kolu u Umag stiže Trešnjevka i dva boda na koja se računa.

Danas je slavljenička atmosfera u ekipi ŽRK Umag. Ana Jajčević, najbolji strijelac kluba i najbolja igračica, slavi rođendan. Upravo to neka bude motiv njenim kolegicama da se "bace na glavu" i za Anu odu kući pjevajući.

Utakmica ŽRK Bjelovar - ŽRK Umag igra se u bjelovarskoj dvorani u subotu 03.03. s početkom u 19:30 sati.

Franjo Sabo

OSTALI PAROVI 17. KOLALJEESTVICA