PORTAL PRESSUM

Kada u Umagu gostuje Zamet uvijek je to rukometna fešta

Rukomet
2018-03-03 09:46:23

Oduvijek su utakmice Umaga i Zamea pobuđivale pažnju ljubitelja rukometa kako u Umagu, tako i u Rijeci. Nemalo puta bile su to utakmice pune tenzija među rukometnim prijateljima koji postaju ljuti protivnici na parkezu.

Igrači često prelaze iz kluba u klub, a nekako za Umažane upravo je Zmamet postao baza za "posudbe".

Rijeka je univerzitetski grad. Mnogi igrači/ce dolaze na studije u Rijeku a ženski i muški rukometni klub su im idealna baza za nastavak igranja rukometa.

Kod Umaga je to sve drugačije. Nakon srednje škole mnogi odlaze na studije, tako da je jedini način popune dovođenje igrača. Upravo idealno mjesto je Rijeka zbog svoje blizine ali i kvalitete koju Zamet ima u svojim redovima.

Upravo će i večerašnja utakmica biti "sudar" rukometnih prijatelja (van terena). I s jedne i druge strane imamo igrače koji su nosili boje protivničke momčadi, a to upravo i daje draž tim utakmicama.

Zamet je šesti na ljestvici Premier lige. Iako ima isto bodova kao Umažani "kraći" su za dvadesetak golova. Matija Golik s 5,5 golova u prosijeku po utakmici i 63% realizacije označen je kao najbolji strijelac u ekipi Zameta, odmah iza njega je Damir VUčko s 4,2 gola i 61% realizacije, dok su im golmani Fran Lučin s 29% i Marin Sorić (bivši vratar Umaga) na 25% možda i jedna od slabijih karika u momčadi, što bi prema statistici govorilo da je obrana ta koja drži cijelu momčad na visokoj poziciji ljestvice.

Za Umažane je ovo posljednji vagon vlaka za ozbiljan priključak doigravanja za Ligu za prvaka (plasiraju se prve četiri momčadi, a priključuju im se PPD Zagreb i Nexe). Peto mjesto i 14 bodova iz 15 utakmica s +9 golova trenutno nudi Ligu za opstanak u društvu najboljih. Četvrtoplasirana momčad poreča "bježi" tri boda, a treća Spačva četiri. Umažanima još stiže (u ova tri preostala kola, upravo četvrtoplasirani susjed momčad Poreča, ali Umažani i gostuju kod prvaka Dubrave.

Teška misija je ispred Borisa Lisice i njegovih rukometaša. Ono što može rasplesti gordijski čvor kibi-dabi je večerašnja utakmica Sesveta i Poreča (koji je očito u padu forme). Sesvete lovi bodove za što bolju poziciju u Ligi za opstanak (želja im je preskočiti Karlovac). Pobjedom Umaga Večeras protiv Zameta i porazom Poreča u Sesvetama bodovna razlika bi se svela na samo jedan bod prednosti Porečana, tako da bi u nekom najidealnijem scenariju (u koliko bi Umažani "otkinuli" bod Dubravi), utakmica posljednjeg kola pred razigravanje između Umaga i Poreča (u Umagu) mogla iznjedriti šestog člana Lige za prvaka.

No sve su to samo kalkulacije. Momci na terenu večeras (a i u nastavku) moraju svojom borbenošću pokazati da stvarno to i žele.

Utakmica MRK Umag - MRK Zamet igra se u dvorani STELLA MARIS u subotu 03.03. s početkom u 18:00 sati

Franjo Sabo

OSTALI PAROVILJESTVICA