PORTAL PRESSUM

Kada Bura otpuše Zamet, vrijedna pobjeda Umažana

Rukomet
2018-03-03 06:28:16

Utakmica koja za Umažane i Riječane značila puno, a i ništa. Naime svi pogledi bili su uprti u mobilne telefone s kojih se patilo kretanje rezultata u Sesvetama gdje je igrao Poreč. Pobjeda Poreča u Sesvetama znatno bi (gotovo nikako) pružila šanse za plasman u Ligu za prvaka i Zametu i Umagu. Bilo je važno samo pobijediti u ovoj utakmici i prenijeti bodove za Ligu za opstanak.

Do '10 minute igralo se gol za gol s minimalnom prednošću gostiju sa Zameta. Nakon toga slijede tri promašaja (s krila??) Lucijana Bure, a gosti "bježe" plus četiri gola.

Umažanima najviše problema radi jedan od dva Kineza u redovima Zameta Zhao Chen (drugi Kinez je treći vratar) i Matija Golik, koji "razbijaju" umašku obranu, a šutevi visokog Kineza su naprosto topovski.

STATISTIKA PRVOG POLUVREMENANa poluvremenu očito je Boris Lisica podijelio "jezikovu juhu" svojim igračima. Na parket izlaze sa željom da preokrenu rezultat prvoga poluvremena i uknjiže pobjedu kojom bi prenijeli 4 boda. Dva brzometna gola Lucijana Bure kao da su šokirala goste, a onda kreće kanonada na gol (drugog Kineza) Guan Wanga.

S druge strane Dino Slavić na golu Umaga radi seriju 4/6 , a time i vodstvo domaćih. U '51 minuti Umag ima +3 gola (28:25).

Vlado Matanović preuzeo je u drugom poluvremenu kreaciju napada domaćih i od tada napad ima glavu i rep, a Zamećani su zbunjeni

Do kraja utakmice umaška publika "nosila" je svoje igrače do kraja, a kada je u '55 minuti bilo +5 (31:26) dvorana je počela slaviti.

Iako tako nije izgledalo u prvom poluvremenu, treba reći da su domaćini zasluženo pobijedili u ovoj vrlo važnoj utakmici. Treba ih sve pohvaliti za borbenost i srčanost, mogli bi to činiti redom i poimence, ali bi popis bio opsežan, s toga uživajte u statistici utakmice.

Franjo Sabo

STATISTIKA UTAKMICE