PORTAL PRESSUM

Trener odveo Umažane u drugo kolo Kupa Istre

Nogomet
2018-03-05 10:41:49

Prvo kolo nogometnog kupa Istre igralo se u uvijetima u kojima bi ipak trebalo napraviti neku analizu "kome sve to treba"? Hladnoća, blatnjavi, a nakon utakmice, uništeni tereni, klubovi koji ne žele, zbog dodatnih troškova, ići dalje.

Sve to donijelo nam je, izuzev nekih utakmica, puno komičnih scena. No najbolje je da sažetak svih utakmica pročitate u članku koji je najbolje opisao kolega Elvis Uravić pod naslovom:


 "LUDI KUP ISTRE: U Kanfanaru retroaktivno prijavljen novinar zbog pisanja, dvije predaje i gol vratara".

Život piše lude priče, kaže jedna narodna poslovica. Međutim, Kup Istre još luđe. Odakle krenuti, od toga da je Potpićan predao susret Kaštelircima zbog “blata na terenu”, preko susreta u Nedešćini gdje se navijalo za promašaje jedanaesteraca – ili možda najbolje ipak krenuti od Kanfanara.

Tamo je delegat Davor Kazalac iz Vrsara ničim danas izazvan, u zapisnik utakmice unio: “Prijavljujem zapisničara gosp. Vidulina, dopisnika Glasa Istre zbog omalovažavanja uloge delegata na nogometnim utakmicama.” Dakle, dobro ste pročitali, množina je, spomenuti delegat se retroaktivno referira na pisanje novinara u Glasu Istre.

Zašto je to u zapisnik unio baš danas, u Vidulinovom Kanfanaru, ostati će tajna vjerojatno zauvijek. Kolega Vidulin često naglašava koliko je uloga delegata bespotrebna, barem u ovoj postojećoj formi, a gosp. Kazalac mu je to ovim činom, gotovo sigurno nenamjerno, samo potvrdio.

Zbog toga, “hattrick” Antonija Rube za prolaz Velovršana pao je u drugi plan, a izrazito “ozbiljno” bilo je i u Vrsaru gdje je trener Edin Lokvančić svog vratara Kristijan uvrstio u napad, a ovaj je “vratio” golom za 1:0 protiv Purisa. Potvrdu prolaska Vrsara zabio je Leo Biondić. Treba spomenuti i pet golova Elvira Nurišija za Istru protiv Šišana, ali i odlučujući pogodak trenera-igrača umaškog županijskog prvoligaša Bojana Barića u Taru.

Stigli smo i do događanja u Nedešćini. Do otprilike 75. minute igralo se ozbiljno, a onda su počele kalkulacije oko toga tko želi proći, odnosno igrati i drugo kolo koje će se morati igrati usred tjedna. Treba reći da su dotad i domaći Sanjin Matulja i gostujući strijelac Igor Munjas zabili prekrasne pogotke. No, onda se krenulo u izvođenje jedanaesteraca.

Promašaja je bilo preko nekoliko, a najviše su se istaknuli Denis Džekić i Nikola Švraka koji nisu previše sakrili svoju namjeru da se ne upišu u strijelce, makar s “bijele točke”. Teren napustili svi zadovoljni, jedni zbog prolaska, drugi zbog ispadanja. Spomenimo i da su vratari, Valner Radočaj i Kristijan Mohorović upisali svaki po dvije lijepe obrane u “ruletu” jedanaesteraca.

Možda najuzbudljivija utakmica igrala se na Suhači gdje je domaći županijski prvoligaš Smoljanci Sloboda ugostio ambicioznog drugoligaša iz Rovinjskog Sela. Ivan Pavlić je u 50. minuti doveo domaćina u vodstvo, ali je u 82. poravnao David Bliznac. Kada su se već svi spremali za jedanaesterce, Haris Mehmedagić “gura” Mladost u drugoj minuti nadoknade u drugo kolo Kupa Istre. Za kraj, spomenimo da su jučer Sveti Lovreč i Potpićan otkazali nastup u Kupu, svatko zbog svojih razloga.
KUP ISTRE – PRVO KOLO

ISTRA – ŠIŠAN 10:0

SVETI LOVREČ – ŽMINJ (nije igrano)

SAVUDRIJA – BRTONIGLA NV 1:1, 11:12 – jedanaesterci

MARČANA – ISKRA 0:4

VALBANDON 72 – POMORAC 5:1

KANFANAR – VELI VRH 2:4

VRSAR – PURIS 2:0

BANJOLE – ŠTINJAN (odgođeno)

MOMJAN 1947 – VIŠNJAN 1957 3:4

BARBAN 2013 – PULA ICI 1:3

VODNJAN – MEDULIN 1921 0:10

SMOLJANCI SLOBODA – MLADOST /RS/ 1:2

DAJLA – VIŽINADA 1:1, 4:3 – jedanaesterci

ISTRA /T/ – UMAG 0:1

POTPIĆAN – KAŠTELIR LABINCI (nije igrano)

MUNTIĆ – LIŽNJAN 0:0, 5:4 – jedanaesterci

JEDINSTVO OMLADINAC – RABAC 1:1, 5:4 – jedanaesterci

Izvor: OVDJE