PORTAL PRESSUM

Mrtva trka za prvaka se nastavlja prvim proljetnim kolom, Umažani u Žminju, Bujci dočekuju Brtoniglu NV

Nogomet
2018-03-10 09:24:32

Bujci su prespavali zimu na prvom mjestu ljestvive 1. ŽNL Sjever za juniore samo zahvaljujući boljoj gol razlici od Umag Mladosti koja je viceprvak. Svaka momčad sakupila je po 27 bodova. Trećeplasirani Buzet je ostao "kratak" za tri boda, a četvrtoplasirani Kanfanar u odnosu na Buzet ima 50% (12 bodova).

Očito je da trojac na čelu već nekoliko godina "kroji" vrh, a rad trenera Danila Sergaš (Buje), Majkla Benčića (Umag Mladost) i Mirka Jajića (Buzet) ima svoj potpis. Najmlađi od njih Majkl Benčić prvu je godinu "u vatri", a Sergaš je tek ove zime preuzeo mladiće iz Buja.

Danilo Sergaš zamijenio je na klupi Bujaca Vedrana Jandrlića koji je odstupio iz prviatnih razloga. Sergaš je Slovenac koji je vodio NK Izolu, radio je i u Atletiku iz Madrida s vratarom Oblakom, te u ljubljanskoj Olimpiji.

Umažanin Majkl Benčić stvorio je jednu homogenu i mladu ekipu momaka koji su tek stasali za juniorsku kategoriju. Sam po sebi kreativac u danima kada je aktivno igrao nogomet, sada to svoje znanje prenosi na mlađe igrače, te se u igri vidi "njegova ruka". Na žalost radi u uvjetima (kao i cijeli klub) gdje su prioriteti korištenja terena na strani kapitala, a Benčićevim dečkima ostali su noćni termini za treninge (na temperaturi oko nula stupnjeva).

Koliko i kako je Benčić uspio pripremiti svoju momčad znat će se već danas u subotu 10.03. kada gostuju u Žminju momčadi koja je godinama bila sastavni dio prve četvorke, ali očito je da je ove godine došlo do stagnacije u klubu.

Bujci ne bi trebali imati većih problema protiv mladića Brtonigle NV, dok Buzet od 15:00 sati igra s Vrsarom, ekipom iz donjeg doma ljestvice.

Franjo Sabo

RASPORED UTAKMICA 11. KOLASLJEDEĆE 12. KOLO