PORTAL PRESSUM

Večeras Umažani igraju najlakšu utakmicu sezone

Rukomet
2018-03-10 10:12:51

Iako ispada da je naslov bezobrazno provokativan, najvjerojatnije i je, ali samo na prvu loptu. Rukometaši Umaga večeras gostuju u Zagrebu kod lidera prvenstva momčadi Dubrave.

Dubrava je prvak Premier lige s četiri boda ispred Varaždinaca i tako će to ostati do kraja, odnosno do početka Lige za prvaka kada se četvercu na vrhu priključuju PPD Zagreb i Nexe Našice.

Umag je peti i tako bi i to trebalo ostati. Da bi "upali" u društvo najboljih treba im pobjeda protiv Dubrave (večeras) i pobjeda u posljednjem kolu na umaškom parketu protiv Poreča. Da li je to izvedivo? Svakako da je. Svaka momčad je pobjediva pa i Dubrava sve dok je lopta okrugla. Ali, uvijek postoji ono ali!!!

Porečani večeras igraju na svom parketu protiv posljednje plasirane momčadi metalca iz Zagreba. Večeras igraju za potvrdu učešća u Ligi z prvaka i to oni neće propustiti. Tako da je sada već očito da će Umažani (nakon nekoliko godina igranja u najelitnijoj konkurenciji za prvaka nastavak imati u Ligi za opstanak.

Naravno, to nije kraj svijeta niti kraj umaškom rukometu. Kako stara poslovica kaže "nije svako zlo za zlo" tako i ova trenutna situacija može donijeti puno toga dobroga, a ono što je najvažnije Umažani će i dalje gledati dobar rukomet. Nova je to prilika i za mlade umaške rukometaše koji čekaju svoju priliku. Na klupi su nestrpljivi Pero Ružić, Luka Krupić, Luka Maros, Dino Gavran, Gabrijel Buvinić, Sven Matijević, David Lekić, koji su imali nekoliko premier ligaških minuta za razliku od već pomalo profiliranih Horozovića, Belige, Kolera i Sičića koji su postali neizostavni dio prve momčadi.

Možda će ovaj nastavak prvenstva biti trenutak istine za ove mlade momke kojih ne nedostaje. Umaška publika voli vidjeti na parketu svoju mladost, ali publika voli i pobjede. Sada je na treneru Borisu Lisici da odvagne što napraviti da bi ih sve zadovoljio.

kako sam uvod u naslov kaže, ovo je najlakša utakmica Umažana ovoga dijela prvenstva. Bodovi iz večerašnje utakmice nigdje nisu upisani, a iznenaditi domaćina, zašto ne.

Utakmica RK Dubrava - MRK Umag igra se u dvorani Dubrava s početkom u 18:00 sati.

Franjo Sabo

PAROVI 17. KOLALJESTVICAPOSLJEDNJE 18. KOLO