PORTAL PRESSUM

Lider Premier lige napunio mrežu Umažana, ali su i Umažani napunili Grahovčevu

Rukomet
2018-03-10 06:19:59

Potpuno rasterećeni rezultatskim ishodom ušli su gosti iz Umaga u ovu utakmicu. Sve osim visokog poraza za ovu mladu momčad bilo je prihvatljivo. Tako se i igralo cijelo prvo poluvrijeme. Gol-dva prednosti za domaćina Dubravu. Tek u finišu prvoga poluvremena Dubrava je imala veću prednost, ali u prvih deset minuta gosti su se držali u egalu, a u '7 minuti prvi (i jedini) put su imali i vodstvo 4:5.

U tom periodu Dino Slavić imao je fantastičnih 3/7, dok je na kontu domaćeg vratara Grahovca stajala nula. Tek u finišu prvoga dijela Domagoj Grahovac nanizao je šest obrana dok je Dino Slavić imao još "samo" dvije. Kod gostiju su Bura i Maršan najviše pucali ali i najviše promašivali.

STATISTIKA PRVOG POLUVREMENAU nastavku utakmice Bura, Slavić i Matanović napravili su "frku" Dubravi kada su s tri brzometna gola smanjili rezultat na "samo" -2 gola razlike (17:15), ali onda je Kristijan Radoš koji je ušao u igru u drugom poluvremenu "smirio" goste iz Umaga s tri gola za redom. No Umažani se i dalje ne predaju. Matanović parira Radošu, a Slavić brani nove dvije lopte. Umažani do polovine drugog dijela drže aktivan rezultat.

Tada se raspucao i Grahovac kojeg baš i nije služio šut u prvom dijelu, a domaći trener u igru ubacuje i novopečenog reprezentativca Ivana Vidu. Tu se pravi vidljiva razlika u kvaliteti i gosti iz Umaga teško prate sve to.

Lucijan Bura koji je u posljednjim utakmicama bio najbolji strijelac i večeras puca ali ga šut baš i ne služi, tako da je 30% njegovog šuta nešto na što nismo navikli.

Po broju postignutih golova očito je da su momčadi malo zanemarile obranu, a česte izmjene postava na parketu znak je da su oba trenera rasterećena rezultatskim ishodom odlučila da svi prijavljeni igrači nastupe u večerašnjoj utakmici što je za pohvalu.

Do kraja utakmice domaćin Dubrava ne dozvoljava nikakvo iznenađenje i drži sve konce u svojim rukama. Na kraju umaški rukometaši iako su izgubili imaju jedno novo iskustvo kako je to igrati protiv šampiona lige a statistika nam govori sve.

Franjo Sabo

STATISTIKA UTAKMICE