PORTAL PRESSUM

U igri za zaborav, bodovi idu u Buje

Nogomet
2018-03-11 04:21:12

Ružno kišovito, vjetrovito i hladno vrijeme nije nimalo nije bilo saveznik vječnom derbiju Umaga i Buja. Pred nekoliko desetaka najvjernijih navijača treneri Barić i Višković na teren su poslali ono najbolje što imaju.

Višković, trener Buja, počeo je utakmicu u formaciji 2-4-3. Zadnja linija tri prokušana iskusna igrača: Uzelac, Fabijančić i Valenta. I Barić je krenuo u utakmicu s tri zadnja igrača: Stjepanović, Kurtović i Jugovac, ali ta se formacija vrlo brzo raspala, tako da je većim dijelom ona bila sa 6-7 igrača u zadnjoj liniji.

O samom prvom poluvremenu teško je išta pametnog za reći. Umag se brani, a Buje (jalovo) napada. Jedini gol više je greška Noela Jugovca koji je na samoj crti šesnaesterca s lijeve strane srušio brzonogog Hrvoja Horvata koji je bio i najopasniji igrač Buja. Horvat je bio i siguran realizator penala poslavši u drugu stranu vratara Podgajskog.

Treba reći da Umažani u prvom poluvremenu nisu niti jednom ugrozili gol golmana Melona, ali ruku na srce niti njegov kolega Podgajski s druge strane nije se "ubio" od posla.

Sve u svemu prvo poluvrijeme bilo je za zaborav. Ulaziti u analizu postavljene taktike trenera nije naš posao. O tome neka procjenjuju ono koji su gledali utakmicu.

Drugo poluvrijeme Umažani su se držali do '69 minute, a muke Bujaca prekinuo je Mihajlo Bojić koji je svojim golom odškrinuo vrata Uzelcu da desetak minuta kasnije potvrdi vodstvo gostiju, a samo dvije minute kasnije točku na i stavlja Alen Uran za konačnih 0:4.

Pobjeda Bujaca niti jednog trenutka nije dolazila u pitanje. Očito je da se radi o kvalitetnijoj momčadi, a Umažani trebaju tražiti svoju priliku ta tri boda već idućeg vikenda kada su ponovo domaćini.

Treba reći i to da su dva od četiri gola postigli bivši igrači Umaga (Uzelac i Uran).

Franjo Sabo

REZULTATI 12. KOLALJESTVICA

umag  tz umag
830805256LOGO PRESSUM (Custom)
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag