PORTAL PRESSUM

Večeras je u Labinu rukometna fešta, gostuje Umag, a igra se četvrtfinale Kupa

Rukomet
2018-03-14 10:15:40

Istarsko četvrtfinale rukometnog Kupa još nikada nije igrano (kao niti polufinale i finale). Razlog je to da Labin već danima trese rukometna groznica. Plasman u polufinale za rukometaše Mladog Rudara bila bi točka na i s obzirom na to da ih i u prvenstvu 1. RNL Sjever ide jako dobro.

Mladi Rudar drži vrh ljestvice (zajedno s s KTC-om) i vrlo je izgledno da bi se mogli plasirati u Premier ligu. Rudari imaju vrlo potentnu ekipu, a nošeni fanatičnom publikom koja dobro poznaje čari rukometne igre i kluba u kojem su potekli mnogi (kasnije) poznati rukometaši, u novoj sportskoj dvorani, sve im se poklopilo ove sezone.

Trener Mladog Rudara Ilija Lovrinović ipak smiruje strasti. Gotovo je tek kada je gotovo, ali publika je nestrpljiva. Publika u Labinu želi gledati one najbolje.

A jedni od najboljih večeras gostuju na parketu nove sportske dvorane "Franko Mileta". Igra se utakmica četvrtfinala Hrvatskog rukometnog Kupa.

Gostujući trener Boris Lisica ne stiže u Labin u najboljem ozračju. Umažani se nisu uspjeli plasirati u Ligu za prvaka. Ostali su tik pred vratima. Pretekao ih je Poreč koji ima (trenutno) tri boda prednosti (posljednja utakmica pred razigravanje igra se u subotu u Umagu kada gostuje Poreč).

Devastirana ekipa koja cijelu sezonu muku muči s ozljedama (Severec, Lukačec, Šolić) te iznenadni odlazak Ivana Severa (Koper) veliki su to hendikep za momčad. No s druge strane, neki mladi igrači iskoristili su svoje prilike da "upadnu" u prvu momčad. Neki su je iskoristili, neki se još traže ali su na dobrom putu.

Upravo je za očekivati da će večeras Lisica u Labin povesti cijelu svitu mladih umaških rukometaša čiji će zadatak biti "spašavanje sezone" i plasman u polufinale ili moderno Final four.

S druge strane trener Mladog Rudara Ilija Lovrinović igra pred svojom publikom u prepunoj dvorani u kojoj, kako kažu Labinjani, oni mogu svakoga pobijediti.

Imai Lovrinović svojih problema s ozlijeđenim igračima. U momčadi nema Bruna Derossija te vratara Korada Jurčića dok ostali koji osjećaju zdravstvene tegobe o tome šute. Svi žele večeras igrati.

Utakmica Mladi Rudar - MRK Umag igra se u srijedu 14.03. u dvorani "Franko Mileta" u Labinu s početkom u 20:00 sati, a direktan prijenos iz Labina možete pratiti putem Live streama RADIO LABIN.

Franjo Sabo

Naslovna fotografija: Radio Labin