PORTAL PRESSUM

Kolumna Sabotaža: Tražim bon za (životni) popust

Kolumna - Sabotaža: Franjo Sabo
2018-03-23 11:17:56

Ovaj fejsbuk je čudo ne viđeno. Na njemu moš' saznati svašta. Evo naprimjer jutros sam konačno imao priliku vidjeti ručicu dječačića poznatih mu celebrity roditelja koji su, kako kažu, konačno odlučili, nakon dugog nagovaranja, predstaviti javnosti svog sina, ali samo njegovu ručicu. Nekako, gledajući tu ručicu baš sam se raznježio. Po ručici se već vidi da će to biti jedno pametno dijete kojem neće u životu faliti ni ptičjeg mlijeka, pošto su tata i mama zaradili para za dva njegova života.

Odmah sam se (vezane misli) sjetio kako sam uživao gledati fotke njegove mamice koja se kao djevojka u oskudnom bikiniju sunčala i kupala na Baliju. Nešto si mislim, kako bi tako zgodna mama mogla roditi neko dijete koje nema tako lijepe ručice.

Inače fejs me i malo razočarao. Čujem da je prodao moje podatke nekoj agenciji što znači da sada ta agencija zna moje ime, prezime, nadimak, datum rođenja. Zabrinjavajuće. A još sam se više šokirao kada sam pročitao da je zbog toga vrijednost fejsbuka pala za 60 milijardi dolara. Halloo, 60 milijardi dolara,

Povodom toga na tv-u se oglasio i Zuckerberg koji se ispričavao zbog tog propusta. Pažljivo sam ga slušao i tražio suzu u njegovu oku. Pa jebote,čovjek je preko noći izgubio 60 milijardi dolara. Ali ne vidjeh niti tračak tuge u njegovim očima, pa si nekako mislim. Evo što ti je život. Čovjek je ostao čvrst i stamen, a ne kao ja, obična pičkica.

Naime neki dan mi je na parkingu ispao popust bon od jednog robnog centra. Tražio sam taj bon po parkingu dva sata. Zalijegao sam na asfalt i gledao ispod auta, ali ništa. Suznih očiju sam ušao u robni centar i pitao blagajnicu sjeća li se da je netko u posljednja dva sata plaćao bonom popusta od sto kuna. Duboko se zamislila. Je, reče mi, trojica. Pa kako su izgledala, upitah je. Ma ništa posebno, onako bez veze. mali, debeli i ćelavi, ovako kao vi.

Samo sam je pogledao bez riječi. Pa jebote pola grada izgleda kao ja. mali, debeli i ćelavi, a ona druga polovica su visoki, debeli i ćelavi, a oni koji to nisu ti su (valjda) bolesni.

Onda sam se sjetio i tog jebenog Zuckerberga. Nekako gledajući ga čini mi se da i on spada u kategoriju bolesnih. Visok, lijep, šlang, pametan. Ali može li pametan (lijep i zgodan) ostati imun na saznanje da je preko noći izgubio 60 milijardi dolara. Očito da može. Zna on da će te pare vrlo brzo nadoknaditi. A ja? kada ću ja opet imati priliku da ovoj mojoj iz novčanika "ukradem" bon za popust? Eno je jadnica još po kući premeće i traži taj izgubljeni bon. Psuje bon, ali i fejsbuk. Zašto fejsbuk?

Pa upravo je pročitala na mom "lažnom" profilu (za kojeg sam joj priznao da ga imam, ali samo da mogu kartati preko njega), da imam 38 godina, da sam crn, visok i zgodan. Da sam udovac već pet godina, dobro situiran. Da imam tri kuće (na moru, u planini i na jezeru), dva auta i brod s kojim krstarim cijelo ljeto. Da volim putovanja u egzotične krajeve i da obožavam starije ženske, te da sam spreman na ozbiljniju vezu.

Kako sam se ili nisam izvukao iz te drame koju ću joj morati objašnjavati, još ne znam. Ali vam dajem obećanje da ću sve napisati u sljedećoj kolumni. A ako ne bude sljedeće kolumne onda jbg., nisam se izvukao.

Franjo Sabo - Sabotaža

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag