PORTAL PRESSUM

Crna kronika:

Crna kronika
2018-03-27 10:39:09

Priveden zbog prijetnje

Umaška je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom te je utvrdila sumnju da je počinio kazneno djelo prijetnja. Muškarca se sumnjiči da je 25. ožujka oko 17  sati u stanu u Dajli, fizički napao 47-godišnjaka te prijetio smrću njemu i 69-godišnjaku. Osumnjičeni će tijekom današnjeg dana biti priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

PU istarska


Stanje sigurnosti u cestovnom prometu

Tijekom prethodnog vikenda, na području Policijske uprave istarske, evidentirano je ukupno 11 prometnih nesreća, i to tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i osam prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama stradale su tri osobe, jedna je teže ozlijeđena, a dvije osobe su zadobile lakše tjelesne ozljede.

Alkohol kao uzrok evidentiran je u dvije prometne nesreće. Neprilagođena brzina kao greška, evidentirana je u dvije prometne nesreće, i to na području:

     PP UMAG - UMAGO
     na kolniku Prve ulice u Murinama
     PP ROVINJ - ROVIGNO
     na kolniku županijske ceste DC303, Rovinj - Kanfanar

 Utvrđeno je 367 prekršaja, od kojih izdvajamo:
    nepropisna brzina – 139 prekršaja
    vožnja pod utjecajem alkohola – 48 prekršaja
    upravljanje vozilom pod utjecajem opojnih droga – 2 prekršaja
    nekorištenje sigurnosnog pojasa – 27 prekršaja
    korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 36 prekršaja
    nepropisno pretjecanje – 16 prekršaja
    prekršaji pješaka – 8 prekršaja
    ostali prekršaji – 91 prekršaja

Tijekom vikenda kontrolirano je ukupno 825 vozača/vozila. Iz prometa je isključeno 54 vozača i 9 vozila. Od prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola izdvajamo:

Najveća utvrđena koncentracija alkohola utvrđena je u nedjelju, 25. ožujka u 16.25 sati u Vodnjanu, kod skretanja za istarski Y, Vodnjan sjever, kada je 39-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom marke Renault, pod utjecajem alkohola od 2.41 promila. Vozač je isključen iz prometa te je smješten u posebne prostorije policijske postaje, do prestanka djelovanja opojnog sredstvate je protiv istog podnesen optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu. Tijekom prethodnog vikenda, na području Policijske uprave istarske, evidentirano je ukupno 11 prometnih nesreća, i to tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i osam prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama stradale su tri osobe, jedna je teže ozlijeđena, a dvije osobe su zadobile lakše tjelesne ozljede.

PU istarska

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag