PORTAL PRESSUM

Nema kraja megalomanskoj izgradnji u našem gradu

Umag
2018-04-01 11:55:57

Da se prije ili poslije sve dozna dokazao je sinoć jedan visokopozicionirani djelatnik Gradske uprave pohvalivši se kako je u pripremi strogo čuvana tajna izgradnje manjeg aerodroma na području našega grada. Lokacija koja se navodi je istočni ulaz u naš grad.

Kako je dotični, u pripitom stanju, izjavio, naš grad napušta oblik turizma koji se prakticirao do sada, te se okreće šoping turizmu.Aerodrom veličine za slijetanje aviona do 300 putnika, nudio bi uz hotelski smještaj i mogućnost kupovine na veliko u novoizgrađenim trgovačkim centrima koji bi graničili s aerodromom, tako da bi naši gosti odmah nakon slijetanja imali priliku za prvi šoping.

U sve to bile bi aktivno uključene i turističke agencije koje bi ponudile ciljane izlete po našem gradu. Za tu namjenu bio bi raspisan natječaj imenom "Tko ponudi više" (sadržaja). Naravno niti taxi službe ne bi bile zaobiđene, tako da bi uz postojećih dvadeset taxista u naš grad stiglo i dodatnih pedeset, ali to nije ništa novo, oni i tako planiraju doći.

Avio gostima bila bi na raspolaganju i naša bogata gastro ponuda. Uvjet je ponuditi autohtona domaća jela tipa: Patagonijske lignje na sve načine, Banjalučki ćevapi u sarajevskom somunu, Baranjski fiš paprikaš, sarma i ostale delicije iz našega grada.

Početak izgradnje aerodroma planiran je za 01.srpanj, da bi odmah pokazali našim auto gostima da je za njih u budućnosti dolazak u naš grad što se tiče auta prošlost. Od jeseni njima će biti omogućen potpuno besplatan dolazak s obzirom na to da se procijenilo da će refundiranje troškova dolaska gostima biti primamljivo. A u refundiranje su se uključili aktivno svi zainteresirani ugostitelji, slastičari te trgovci. Čeka se odgovor od privatnih iznajmljivača.

Na upit visokopozicioniranom djelatniku Gradske uprave zašto se gradi aerodrom, on je izjavio: "pa sve smo već izgradili osim aerodroma. Čega nema to treba napraviti". Pa nemamo ni javnu kuću? Bilo je protupitanje. "Kako nemamo" začuđeno je pogledao visokopozicionirani djelatnik Gradske uprave. "Ako nema izgradičemo i to"!!!

Očito je da su Šeici koji su tajno posjetili naš grad još prije tri godine imali viziju o ulaganju, tako da bi se aerodrom izgradio prvenstveno zbog njih i transporta pijeska iz njihovih zemalja na naše plaže koje bi konačno izgledale kao brazilska Copacabana.

Izvor: Sjevernobosanski portalumag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag