PORTAL PRESSUM

Eko akcija za Dan planeta Zemlje

Umag
2018-04-23 06:47:09

U organizaciji  Grada Umaga, Turističke zajednice grada Umaga, Ustanove FESTUM  i dragocjenih volontera, u jutarnjim satima 21. travnja 2018. godine, započela je tradicionalna akcija čišćenja umaškog podmorja, a u okviru obilježavanja Dana planeta Zemlje. Svoj je doprinos ove godine dalo preko trideset aktivista, volontera, a ponajprije prijatelja iz Koprivnice i Varaždina te našeg Umaga.

Nakon pozdrava zamjenika gradonačelnika Grada Umaga, g. Ivana Belušića, prilikom okupljanja na novom ribarskom gatu, formirane su grupe i obavljen je prijevoz ronioca, pratioca i opreme u Kanegru, Savudriju, Karigador, Stella Maris i umašku luku. Budući da je akcija poprimila nadasve tradicionalni karakter, rezultat  je manja količina pronađenog i izvađenog smeća, što ukazuje  na sve veću ekološku osviještenost građana.  
 „Imamo obvezu stvarati najbolje moguće uvjete za zdravo i održivo okruženje. Posebno me veseli što se akciji priključilo toliko volontera te vam se u ime svih Umažanki i Umažana zahvaljujem na doprinosu. Naš je grad proglašen održivim gradom te nam je želja da budućim generacijama stvorimo prihvatljive uvjete življenja.“ kazao je Belušić te se još jednom zahvalio svim sudionicima hvalevrijedne akcije kojom je obilježen Dan planeta Zemlje.

umag.hr

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
Travel Agency Atlas Rabac