PORTAL PRESSUM

PU istarska: Crna kronika

Crna kronika
2018-04-26 10:26:19

Priveden zbog prijetnje

Umaška je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom te je utvrdila sumnju da je počinio kazneno djelo prijetnja. Muškarca se sumnjiči da je 22. travnja oko 22 sata u ugostiteljskom objektu u Brtonigli, pod utjecajem alkohola od 2,79 g/kg, prijetio smrću 36-godišnjaku. Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja u večernjim satima, 24. travnja priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Narušavali javni red i mir te napali policajce

Porečka je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjakinjom te je utvrdila sumnju da je počinila kazneno djelo prijetnje i napad na službenu osobu dok se 76-godišnjaka tereti za kazneno djelo prisila prema službenoj osobi. Ženu se sumnjiči da je 20. travnja oko 20,30 sati u Ulici Bože Milanovića u Poreču, pod utjecajem alkohola, na terasu u vlasništvu 51-godišnjaka bacila određene predmete te mu uputila ozbiljne prijetnje. Prilikom policijskog postupanja, 60-godišnjakinja je vrijeđala i omalovažavala policijske službenike te fizički napala policijskog službenika udarivši ga u predjelu prsa. Unatoč upozorenjima, žena nije prestala s protupravnim ponašanjem te su policijski službenici nad njom primijenili sredstva prisile. Prilikom postupanja prema ženi, 76-godišnjak je prišao s leđa policijskom službeniku te ga odvlačio i sprječavao u obavljanju službene radnje. Oboje su uhićeni i dovedeni u prostoriju policijske postaje te su po dovršetku kriminalističkog istraživanja u popodnevnim satima 25. travnja privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Privedeni zbog protuzakonitog prebacivanja osoba

Bujska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da su 38-godišnji talijanski državljanin  i 29-godišnji državljanin Kosova počinili kazneno djelo protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma. Naime, 23. travnja oko 00,10 sati  kod mjesta Sveta Jelena na području Oprtlja, policijski službenici zatekli su automobil Jaguar, talijanske registarske oznake, kojim je upravljao 38-godišnjak te automobil Alfa Romeo, talijanske registarske oznake kojim je upravljao 29-godišnji državljanin  Kosova. U automobilima se nalazilo osam državljana Kosova. Provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je kako su osumnjičeni iz koristoljublja u Rijeci preuzeli osam državljana Kosova te su im trebali pomoći da nezakonito prijeđu granicu sa Slovenijom, no u tome su ih spriječili policijski službenici.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, u jutarnjim satima 24. travnja  osumnjičeni muškarci su  privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske, dok je državljanima Kosova izdano rješenje o protjerivanju.

PU istarska

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag