PORTAL PRESSUM

Crveni križ Bujštine obilježava Svjetski dan Crvenog križa 8. svibnja

Istra
2018-05-08 09:59:59

Tjedan Crvenog križa već tradicinalno zapoćinje   obilježavanjem Svjetskog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, 8. svibnja, u znak počasti osnivaču Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Henryju Dunantu, rođenom na taj dan 1828. godine.

    Međunarodni pokret Crvenog križa i Crvenog polumjeseca najveća je i najstarija svjetska humanitarna organizacija, prisutna sa svojim aktivnostima u skoro svim zemljama svijeta te svojim humanitarnim idealima ujedinjuje milijune članova (više od 115 milijuna članova).

    Hrvatski Crveni križ ove godine obilježava 140 godina humanitarnog djelovanja (Zadar, 22. listopada 1878. godine) kao i druge dvije ne manje važne obljetnice i to 25 godina međunarodnog priznanja Hrvatskog Crvenog križa te 65 godina dobrovoljnog davalaštva krvi.

   Uz broje aktivnosti središnji  događaj u Tjednu Crvenog križa  bit će 22. državno natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa koje će se održati u subotu 12. svibnja u Vinkovcima. Natjecanje se organizira u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta i Agencijom za odgoj i obrazovanje. Na ovogodišnjem natjecanju sudjelovat će 120 mladih raspoređenih u 20 ekipa koje su se pobjedom na međužupanijskim natjecanjima, u kategoriji mladih (srednje škole) i podmlatka (osnovne škole) plasirale na državno natjecanje.  Crveni križ Bujštine  na 22. državnom natjecanju mladih u kategoriji podmlatka  predstavljat će ekipa „Marije i Line“ iz Umaga.

    Osim spomenutog U tjednu Hrvatskog Crvenog križa od 8. do 15. svibnja 2018. godine provoditi će se i akcija prikupljanja prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština u trgovačkom centru Kaufland Umag. Akcija se provodi pod nazivom “Vaš dar za pravu stvar” svakoga dana u navedenom periodu tijekom cijelog radnog vremena centra. Stoga pozivamo sve građane Umaga i susjednih gradova s područja Bujštine  da prilikom kupnje u trgovačkom centru Kaufland, ukoliko to mogu, doniraju poneki artikal i time pomognu ovu akciju.  Sve prikupljene namirnice i higijenske potrepštine biti će podjeljene osobama u potrebi s područja Bujštine

CRVENI KRIŽ BUJŠTINE

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag