PORTAL PRESSUM

Najava kola: Buje u Valbandon, Umag u Medulin

Nogomet
2018-05-13 08:17:54

Buje je već praktično osiguralo naslov prvaka. Današnjim gostovanjem u Valbandonu to bi i trebali potvrditi iako su pretprošlo kolo lagano kiksali u Smoljancima to su ispravili prošlo kolo u Bujama protiv Ližnjana.

Nema Buje ozbiljnu pratnju. Ovo proljeće niti Medulin ne igra na nivou jeseni, ali tu su opasne Banjole koje ne znaju za poraz ovoga proljeća, a to su i pokazali u prošlom kolu kada su "razbili" Umag Mladost u Umagu s 8:0. Definitivno Banjole su najbolja momčad koja je igrala ovu sezonu u Umagu prikazavši igru zrelu za viši rang, no očito pokoji kiks jesenas odaljio ih je ozbiljnije borbe za naslov.

Umag Mladost putuje (ako) u Medulin kod momčadi koja igra toplo hladno ali ne očekuju se čuda. momčad Umaga je "razbijena vojska" koja jedva čeka da završi "rat" pa da se mirno raziđu. Za neku dublju analizu još će biti vremena. sada je samo bitno da ih se sakupi 11 da odigraju prvenstvo do kraja, te da im se ne desi Potpićan pa da ne otputuju (ponovo) na gostovanje iako nakon frustracije protiv Banjola i reakcija nekih igrača na terenu i to je upitno.

Majkl Benčić i Eniz Šabanović prihvatili su se "vrućeg krumpira" da vode momčad do kraja iako je veći dio na Benčiću pošto Šabanović ima obaveze oko djece koju trenira ali i obaveze prema Petroviji za koju još aktivno igra. Tako će danas na klupi u Medulinu biti samo Benčić a s kojim igračima će istrčati, teško je reći.

Umažane već sljedeći tjedan čeka novo teško gostovanje i to u Žminju, a posljednje kolo stiže odlična ekipa Vrsara. Teško, da teže ne može biti, ali "ušićariti" tri boda bio bi korak prema o(p)stanku u ligi.

PAROVI 20. KOLALJESTVICA:SLJEDEĆE 21. KOLO:


umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag