PORTAL PRESSUM

3. ŽNLI sjever A: Kolo bez iznenađenja, 'veterani' strijelci

Nogomet
2018-05-14 09:05:30

Predposljednje 17. kolo 3. ŽNLI sjever A odigrano je bez nekih većih iznenađenja. Vodeći dvojac Petrovija i Moela ostvarili su pobjede u gostima, a treće Livade kd kuće minimalno (ali dovoljno) protiv Grožnjan Oprtalj. I Dinamo je pobijedio "samo" s 3:1 slabašni galeb koji se očito kako, je vrijeme sve ljepše, budi.

REZULTATI 17. KOLANK LIVADE - NK GROŽNJAN OPRTALJ  1:0  (1:0)

Damjan Bertoša doveo je Livade u rano vodstvo već u '18 minuti i to je bilo sve što se golova tiće u Livadama. Miroljubiva utakmica bez opomenutih igrača, fer i korektna igra kakvu bi željeli gledati kroz cijelo prvenstvo.NK MOMJAN 1947 - NK MOELA  0:2  (0:1)

Moela je teže od očekivanog došla do bodova u Momjanu. Tek u smiraj prvoga poluvremena Elvio Brombara, topnik Moele, zabio je za vodstvo gostiju 1:0. Drugo poluvrijeme mučila se Moela da riješi utakmicu i uspjela tek u završnici ('89 minuti) kada je jocker s klupe Ivan Njoko Matošević zabio za konačnih 0:2.
U posljednjem kolu u Umagu gledamo derbi kola Moela - LivadeNK MARUŠIĆI - NK PETROVIJA  0:1 (0:1)

To da nije lako uzeti bodove u Marušićima osjetili su mnogi do sada, a jučer i vodeća Petrovija koja ovo proljeće igra lijep i napadački nogomet iako s puno "veterana" u momčadi.
Upravo jedan od njih i najstariji igrač lige Enis Šabanović zabio je u '43 minuti za trobod Petrovije koja je u drugom poluvremenu imala, kao i Marušići svojih šansi, ali taj gol Šabanovića bio je odlučujući u osvajanju tri boda.
Bio je ovo oproštaj Petrovljana od ovogodišnjeg prvenstva s obzirom na to da su zadnje kolo slobodni.
Iako (trenutno) drže prvu poziciju i oni su svjesni da ne mogu biti prvaci s obzirom na to da Moela igra još jedno kolo, a vuče se i rep od prekida protiv Dinama.
Na žalost ova utakmica imala je i epilog od pet žutih kartona (četiri domaća) i dva crvena kartona zbog koškanja Flege i Mihalja već u '25 minuti utakmice, tako da je tim isključenjem utakmica znatno izgubila na kvaliteti.
Ipak treba čestitati Petroviji koja je igrala nogomet za puno viši rang natjecanja od ovoga u kojem se natječe.NK DINAMO - NK GALEB  3:1  (0:0 )

Miroljubiva utakmica susjeda iz predgrađa Umaga. Dinamo je bio favorit prije početka utakmice, ali ne i na poluvremenu kada je rezultat bio 0:0.
No za drugo poluvrijeme je očito Goran Miljuš trener Dinama, pripremio neku novu taktiku i pristup igri tako da je Dinamo zabio tri gola, a dvostruki strijelac bio je Goran Reljić dok se Tilen kamenčić ponovo upisao u listu strijelaca. Počasni gol za Galeb zbio je Ivan Lazić.LJESTVICA NSŽIPOSLJEDNJE 18. KOLO IGRA SE 20.05. S POČETKOM U 17:30 SATI


                       Petrovija  slobodna