PORTAL PRESSUM

Umag nije grad košarke, ali ima svoje košarkaške heroje

Ostali sportovi
2018-05-17 02:26:06

Uspjesi 'Košarkaškog kluba Umag' za kojeg igraju oni najmlađi (2005. godište i mlađi) nisu ostali nezamijećeni. S toga smo upitali Nenada Pelića za više informacija o postignućima mladih umaških košarkaša.

- Košarkaški klub Umag, sa svojom najmlađom generacijom, ekipom dječaka ( godište 2005 i mlađi ), ove je godine , kao i prethodnih, takmičila se u ligi dječaka istarske županije. Da nam je netko na početku sezone ponudio treće mjesto u županiji, objeručke bi prihvatili ponudu.Naši su klinci kroz redovne tjedne treninge, turnire ( Austrija i Slovenija ), kroz mini basket turnir istarske županije i kroz ligaško takmičenje stjecali iskustvo i marljivo učili i upijali zamisli trenera Ivana Erlića. Sve je to dovelo da smo na ligaškoj tablici završili na kraju sezone na drugom mjestu i plasirali se u finalna takmičenja, zajedno sa ekipama Stoje, Pazina i Poreča.

Prvu utakmicu igramo protiv vršnjaka iz Pazina. Usprkos zalaganju i borbi, više od časnog poraza nije išlo. Ipak je Pazin u županiji,uz Pulu, košarkaški centar. Rezultat je 54 : 21 za Pazin i priznajemo da su dečki bolji od nas.

Istovremeno Poreč gubi od Stoje i dolazimo do finalnih borbi , Stoja-Pazin i nama najinteresantnija i najvažnija utakmica sezone , Umag -Poreč.

Utakmica je odigrana u srijedu u 18 sati ( 16.05.2018 ) u školskoj sportskoj dvorani. Odlično krećemo u utakmicu i prva je četvrtina 21 : 5 za naše dječake. Odlično igra Erik Fabris a ostali se kvalitetno priključuju. U drugoj četvrtini, radi igranja tzv passarele ( jedan igrač mora obavezno pauzirati jednu četvrtinu ), Porečani nas sustižu i rezultat je na poluvremenu izjednačen. I slijedi drama. Igra se koš na koš, doduše uvijek smo mi u prednosti sve do samog kraja utakmice. Krajnji rezultat je 40 : 39 za Umag i zasluženo osvajamo treće mjesto i pehar .

Ovaj je uspjeh još vredniji ako uzmemo u obzir da su naši klinci , u prosjeku mlađi od drugih ekipa.
Sto još reći. Ponosni smo na ovu generaciju. Imamo prvog strijelca lige dječaka, Erika Fabrisa ( zabio je 24 koša ), treći smo u Istri i sve to u zadnjih godinu dana , kada smo , nakon smjene generacija , uspjeli sastaviti jedan odličan sastav dječaka. Održe li se na okupu svi klinci, uz dolazak novih, uz trenera Erlića, o košarci u Umagu još će biti riječi.
Biti treći u Istri, generacija 25005 i mlađi, veliki je uspjeh kluba, uprave i ovih klinaca predvođenih trenerom Erlićem.

Što reći za kraj. Košarka u Umagu nema veliku tradiciju. Nije sport broj jedan, a niti broj dva, ali motivirati mlade da se bave tom plemenitom vještinom zavređuje sve pohvale. S toga samo naprijed. Rad i upornost donose i rezultate, a rezultati donose popularnost i masovnost.

Na kraju treba dodati da se i ekipa pretkadeta uspješno bori za sredinu tablice pod vodstvom trenera Filipa Brusića ( godište 2003 i mlađi)

Više o klubu saznajte na: www.kkumag.hr

Franjo Saboumag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag