PORTAL PRESSUM

Mladim snagama na Metalac

Rukomet
2018-05-19 08:36:44

Lijepo sunčano proljetno poslijepodne Umažani će iskoristiti da odigraju 18. kolo Lige za ostanak. Domaćin je posljednje plasirana ekipa Metalac iz Zagreba.

Termin odigravanja je malo neuobičajen (15:30 sati), ali u utakmici bez posebnog značaja, koje su najljepše za gledanje, nije niti bitno kada se igraju.
Domaćin Metalac već davno se oprostio od Premier lige iako su bili tu, negdje. Očito je da u premier ligi nijanse odlučuju, a ovoga puta nisu bile na strani Metalca.

Umažani su remijem protiv Zameta nekako osigurale prvo mjesto lige za ostanak, pa možemo reći: "Kako počeli, tako i završili", bez nekih posebnih stresova, ali što je najvažnije i (do sada) ez povreda.

Definitivno u igru se vratio Tomislav Severec nakon poduže stanke zbog ozljede, tako da Boris Lisica trener Umažana ima igrača više za rotaciju, ali očito niti to mu više nije problem. Lisica je dao priliku protiv Zameta mladim snagama Umaga da zabilježe značajniju minutažu i svi do jednog su opravdali povjerenje.

Hoće li Lisica i danas u Zagreb povesti svoje mlade snage to nam nije poznato, ali to bi za njih bila ona prava utakmica da pokažu zašto naporno treniraju i rade.
 
Nakon ove utakmice, već sljedeći vikend Umažani gostuju kod Gorice, a posljednje kolo 02.06. opraštaju se od ove sezone utakmicom protiv Sesveta. Na toj utakmici od umaške publike oprostit će se i naš pouzdani vratar Dino Slavić koji će od sljedeće sezone braniti boje višestrukog prvaka Europe momčdi Ademar Leon iz Španjolske.

Utakmica RK Metalac - MRK Umag igra se u subotu 19.05. s početkom u 15:30 sati.

Franjo Sabo
 
 

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag