PORTAL PRESSUM

1.ŽNLI: Buje proslavlja naslov, Umag gostuje u Žminju, rasplet na Velom Vrhu

Nogomet
2018-05-20 07:08:19

Samo bi čudo moglo spriječiti momčad Buja da danas ne naprave veliku feštu. Prvo mjesto s 47 bodova koliko je na kontu Bujaca plus tri današnja koja se očekuju trebali bi biti dovoljni da se Buje vrati u društvo koje je napustilo prije dvije sezone.

Još u kolovozu smo najavili da bi ove sezone Buje trebalo napraviti jedan iskorak više s obzirom na igrački kadar i na energiju uprave koja ulaže sve snage u sve kategorije kluba. Zato nije slučajno da su seniori prvaci. Juniori također dok su mlađe kategorije u nastajanju. S toga nas raduje da će Buježi od iduće sezone igrati Međužupanijsku nogometnu ligu.

Danas na proslavu stiže momčad Potpićan Učka '72. Njihov je zadatak samo da odigraju fer i pošteno i uživaju zajedno sa domaćinom u osvajanju naslova.

Drugi prvoligaš s Bujštine momčad NK Umag Mladosti gostuje u Žminju. Drugo uzastopno gostovanje, ali to je Umažanima svejedno. Golijada kojom su bili počašćeni ovoga proljeća nam govori da su primili 39:6, uz osvojen samo jedan bod ovoga proljeća (Valbandon 1:1).

Što očekivati u Žminju?

Gotovo ništa. Majkl Benčić koji je preuzeo taj "vrući krumpir" da vodi momčad do kraja prvenstva, jednostavno ne zna s kojim igračima može računati s obzirom na to da igrači prve momčadi ne treniraju već više od dva mjeseca, a juniori se jednostavno ne žele kompromitirati. To dokazuje i nedolazak na prošlu utakmicu prvog golman Andree Podgajskog, momka koji je redovno iz Slovenije dolazio na treninge i utakmice bez ikakve naknade. Očito da ga je osam golova u mreži protiv Banjola "opametilo".

Dva su kola do kraja prvenstva. Uz današnje gostovanje Umažani će u posljednjem kolu dočekati Vrsar.. Nada postoji sve dok se igra, a onaj neodlazak u Potpićan koštao je Umažane tri boda bb i plus jedan bod kazne, što može sada presuditi ispadanjem s obzirom na to da danas igraju Veli Vrh i Valbandon. Utakmica je to spasa za jednu momčad, a agonije do posljednjeg kola za drugu.

Utakmice 1. ŽNLI igraju se u nedjelju 20.05. s početkom u 17:30 sati.

Franjo Sabo

 
PAROVI 21. KOLA:
 
 
LJESTVICA:
 

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag