PORTAL PRESSUM

Petnaest golova fantastične Ane Jajčević, ali bodovi ipak ostaju u Splitu

Rukomet
2018-05-20 06:15:59

Da ekipa Umaga bez Ane Jajčević ne bi mogla egzistirati u društvu najboljih to se već odavno zna. Očito znaju svi osim izbornika reprezentacije. Današnjih petnaest golova u Splitu je potvrda da je Ana Jajčević daleko najbolji vanjski igrač lige koja može igrati (za razliku od drugih) i lijevo i desno. A biti i najbolji strijelac lige s prosjekom od 10 golova po utakmici izaziva respekt.

No ostavimo se mi izbornika i posvetimo pažnju današnjoj utakmici u Splitu.

Dva gola razlike za domaće igračice na kraju utakmice odraz je njihove igre tijekom cijele utakmice u kojoj su kontrolirale rezultat.

Na poluvremenu se otišlo s +3 gola na strani Splićanki 16:13.

U drugom poluvremenu domaće igračice drže odstojanje i imaju permanentno dva do tri gola u svoju korist sve do '56 minute kada su se Umažanke približile na samo gol prednosti 26:25. "Voda u ušima" mogla je stajati domaće igračice pobjede, ali na žalost u redovima gošći, osim Jajčević i Tee Bunić čijih je 6/6 ostalo pomalo u sjeni golova Jajčević, nije bilo igračice koja bi preuzela na sebe rizik.

Tko god da je odlučio da na ovu utakmicu ne povede prvu golmanicu Danicu Delić, sada je vidljivo, krivo  procijenio s obzirom na to da su obije mlade Umaške vratarke imale "samo" 6/35 s tim, kako saznajemo, da ipak statistika koju su vodili domaćini nije zabilježila sve umaške odbrane. Mlada Lucija Blašković branila samo posljednjih 9 minuta i zabilježila četiri obrane i dvije prisile promašaja Splićanki. Dok je prema priči očevidaca, Iris Pratljačić imala nekoliko obrana više od prikazane statistike.

Iduću utakmicu u posljednjem ovogodišnjem kolu Umažanke igraju već u srijedu kada u Umag stižu Zrinkice iz Čakovca.

Franjo Sabo
 
STATISTIKA UTAKMICE
 

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag