PORTAL PRESSUM

Zoran Peruško više nije trener Rudara, Franko Čupić je novi trener

Istra
2018-05-22 03:05:58

Sinoć je na službenim web stranicama NK Rudar Labin obznanjeno službeno da je Zoran Peruško pred finalnu utakmicu s Rovinjom dao ostavku, a jutros je rukovodstvo kluba izašlo s informacijom da je novi (stari) trener Franko Čupić.
 
Zoran Peruško više nije trener Rudara
 
Vrlo brzo nakon poraza u finalu Kupa Istre, ma kakav on bio, trener Zoran Peruško obavijestio je vodstvo kluba kako daje neopozivu ostavku. Nakon toga, kratko se javio za službenu stranicu kluba:

“Predugo je trajala ova negativna serija i možda će je netko nakon mene uspjeti prekinuti. Osobno znam da sam dao sve, ali zaista sve od sebe, i isto tako znam da su i igrači svo ovo vrijeme pošteno odradili svoj dio posla te da smo slijedili jedni druge. Na tome im se i ovim putem zahvaljujem, kao i kompletnoj logistici Kluba i svima onima koji ovaj Klub vole”, rekao je Peruško pa se osvrnuo na kraj sezone:

“Ništa još nije izgubljeno. Ostanak u ligi se može ostvariti. I vjerujem da će dečki dati svoj maksimum da ga ostvare. Ako se i ne dogodi, korak natrag može biti i podstrek da se u budućnosti na još zdravijim temeljima učine dva naprijed.”

Rudar je tako ostao bez prvog čovjeka struke, a ime novog trenera znati će se do sutra (utorak) zaključno s 14 sati.

Na kraju, NK Rudar koristi ovu prigodu da se zahvali treneru Perušku na predanom radu i profesionalizmu, ali i dostojanstvenom ponašanju od prvog do posljednjeg trenutka u klubu.

NK Rudar Labin
 
Franko Čupić ponovno na klupi Rudara

Franko Čupić nastavlja gdje je zimus stao, ponovno preuzima momčad Rudara. Nakon sinoćnje ostavke Zorana Peruška, vodstvo labinskog trećeligaša je nakon, sinoć započetih, a jutros nastavljenih, intenzivnih telefonskih konzultacija odlučilo da Čupića vrati za kormilo „zelenocrnog“ broda iz Zelenica.

Bez obzira što su „kovari“ u, najblaže rečeno, jako delikatnoj situaciji biti trener Rudara je očito još uvijek mnogima privlačna i atraktivna funkcija, pa je za nju pretendiralo nekoliko respektabilnih stručnjaka od Rijeke do Pule. No, Labinjani su se ipak odlučili za Čupića, a po svemu sudeći presudila je činjenica što najbolje poznaje situaciju u i oko kluba, i da u ovom trenutku može najviše „izvući“ iz raspoloživog igračkog kadra.

Čupić je danas ekspresno napravio sporazumni raskid ugovora sa Potpićnom, pa su njegovi „papiri“ već na putu za Zagreb, te ga se može očekivati na klupi Labinjana već u subotu protiv Španskog. Svi su odreda u Zelenicama još uvijek suzdržani po pitanju očekivanja za nastavak prvenstva, a puno više bi se moglo znati nakon večerašnjeg sastanka Čupića sa predsjednikom Zalihićem i tim menadžerom Josipovićem, zakazanim za 19 sati.

Za sat kasnije zakazan je i trening, prije kojeg bi se nogometašima Rudara trebali obratiti predsjednik Zalihić i novoimenovani trener Čupić. Dotad će Labinjani znati i sudbinu sinoć isključenog Ivana Macana i prijavljenog Igora Juričića, pošto će Disciplinski sudac Miodrag Mavrić tijekom dana izreći prvostupanjsku odluku o sankcijama.

NK Rudar Labin

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag