PORTAL PRESSUM

ŽRK UMAG: Oproštaj od naporne sezone

Rukomet
2018-05-23 08:31:54

Rukometašice ŽRK Umag večeras će odigrati posljednju utakmicu u ovom prvenstvu. U goste stižu djevojke iz Čakovca ŽRK Zrinjski uvijek drage gošće sa svojim trenerom Goranom Mrđenom.

Gošće su već odavno osigurale svoj prvoligaški status dok su Umažanke to učinile tek u posljednjim kolima prvenstva, tako da je večerašnja utakmica pomalo revijalnog karaktera, utakmica za statistiku.

A kada smo kod statistike, Umažanke su na desetom mjestu koje ih drži "daleko" od zone ispadanja. sada ocjenjivati i procjenjivati sezonu bilo bi prerano, ali ono što znamo, znamo da imamo igračicu prvog strijelca prvenstva Anu Jajčević koja je prema statistici HRS-a postigla ni manje ni više nego 190 golova,dok je drugi najbolji strijelac oko 140 golova.

Zrinkice su jedna stabilna ekipa koju muče isti problemi kao i Umažanke. Mali grad bez fakulteta "odvodi" kvalitetne igračice u veće centre i jače klubove, tako da nakon svake sezone treneri moraju isponova ekipirati ekipu.

I kod Umažanki imamo naznaka da danas neke igračice igraju posljednju utakmicu te da će na jesen zaigrati u nekim novim klubovima, a do tada uživajmo večeras u utakmici dviju prijateljskih ekipa.

Utakmica ŽRK Umag - ŽRK Zrinski igra se u Sportskoj dvorani Stella Maris u Umagu, srijeda 23.05. s početkom u 19:30 sati.

Franjo Sabo

 

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag