PORTAL PRESSUM

Novi gostujući poraz u finišu utakmice

Rukomet
2018-05-26 06:27:21

Kao što smo najavili tako je i početak ove pretposljednje utakmice u ovom prvenstvu počeo u "revijalnom" karakteru. To nam govori i 32 gola u prvom dijelu kao i broj igrača koje su oba trenera rotirala u 30 minuta.

Prvi dio prvoga poluvremena počeo je u znaku Davora Čavara i Vlade Matanovića koji su se "okitili" s po četiri gola.

Zadovoljni u tom periodu mogu biti i vratari Josip Dijanić i Tomislav Milinković, dok nezadovoljni su svakako Umaški prvi topnici Bura i Severac koji su znakovito popravili "krvnu sliku" Dijanića koji na kraju ima na svom kontu 9 obrana, četiri više od Milinkovića.

Na ovoj utakmici nije bio prvi umaški golman i novi član španjolskog Ademar Leona Dino Slavić tako da su dva umaška golmana Milinković i Matijević.

 
STATISTIKA PRVOG POLUVREMENA:
 
Početak drugog poluvremena otvorili su prozvani, Bura i Severec i odmah doveli rezultat u egal 17:17. Na gol odmah kod Umaga ide mladi Sven Matijević koji uz mlade, Krupića (strijelca u prvom poluvremenu), Buvinića, Horozovića, Sinčića, Lekića i Marosa, čini plejadu mladih igrača koje je Boris Lisica poveo u Goricu.

Tek u '40 minuti gosti iz Umaga dolaze, golom Vlade Matanovića do drugog izjednačenja (prvo je bilo 1:1) na utakmici, a potom i golovima Severca i ponovo Matanovića po prvi puta na +2. Za to vrijeme Matijević ima 50% obrana na svom kontu 3/6.

Potom u '47 minuti domaćin "bježi" na +2 golovima Andre Vladušića, a do '52. minute na +4, prvenstveno zahvaljujući seriji obrana novog vratara na golu Gorice Nikole Lončara.

Do kraja utakmice gosti iz Umaga nisu se uspjeli vratiti u utakmicu te se ponovo pokazalo da je ulazak u pedesete minute utakmice za Umažane koban.
 
Gotovo dvadeset obrana domačih vratara naspram deset gostujućih uz pet lopti bačenih u "bunar" bilo je dovoljno da domaćin Gorica iskoristi priliku i uknjiži dva boda na svoj konto.
 
Franjo Sabo
 
STATISTIKA UTAKMICE
 
 

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag