PORTAL PRESSUM

Potop Buja u Banjolama i Umaga kod kuće

Nogomet
2018-05-27 06:12:19

Po prvi puta ove sezone i Buje i Umag Mladost mogli su si priuštiti poraz koji ne boli. Buje je već osiguralo i prije ove utakmice status prvaka i promociju u Međužupanijsku ligu, a to su već poodavno učinili i Umažani ispadanjem iz 1. ŽNLI i "selidbom" u niži rang.

Tako je posljednje kolo dva bivša županijska prvoligaša završila porazom, a Bujština nakon puno godina više neće imati županijskog prvoligaša. No sve to baš i ne mora biti tako. Potpuna konfuzija koja vlada u županijskoj organizaciji nogometnog saveza kada još o načinu natjecanja ima puno nepoznanica sve opcije još su otvorene.
 
NK BANJOLE - NK BUJE  3:0  (2:0)NK UMAG MLADOST - NK VRSAR  0:5  (0:2)
 
Turbulentna sezona je iza nogometaša Umaga, sezona u kojoj su neke utakmice izgubljene, a da nisu ni odigrane. Sezone gdje su nogometaši Umaga u 22 kola imali samo tri pobjede, pa i u takvoj sezoni do zadnje utakmice tinjala je nada da bi se Umažani pobjedom protiv favorita Vrsara mogli domoći desete pozicije na ljestvici.

No, Vrsar je ipak preozbiljna i prezahtjevna momčad da bi domaćini protiv nje mogli tražiti bilo što osim časnog poraza. U 13. minuti je načeta mreža domaćina zgoditkom Sabadoša, da bi na 2:0 povisio Legović u 31., a s tim se rezultatom otišlo i na odmor.

U drugom poluvremenu golove su još zabijali po dva Leo Biodnić te za 5:0 Alen Legović, također njegov drugi pogodak. Tako je Umag otpraćen u Drugu županijsku ligu petardom u mreži – ako se ne ostvare nagovještaji da će umaški klub uložiti žalbu na činjenicu kako bi se liga mogla popuniti do 14 klubova (kako stoji u propozicijama), što znači da u tom slučaju ne bi ispao nitko.

ISTRASPORTREZULTATI 22. KOLA:

 
LJESTVICA:


umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag