PORTAL PRESSUM

Crna kronika: Napali i ozlijedili tri policajaca, priveden zbog prijetnje

Crna kronika
2018-06-04 04:01:15

Priveden zbog prijetnje

Umaška je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 26-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo prijetnja. Sumnjiči ga se da je 1. lipnja oko 21 sat, ispred hotela u mjestu Bašanija, prijetio smrću 51-godišnjem talijanskom državljaninu, pri čemu mu je zadao više udaraca i lakše ga ozlijedio. Osumnjičeni se potom udaljio s mjesta događaja, nakon čega se ponovno vratio i zaprijetio nožem 51-godišnjaku. Na mjesto događaja tada su pristigli policijski službenici te je 26-godišnjak pobjegao, no policajci su ga ubrzo sustigli i uhitili.
Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 2. lipnja u večernjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Napali i ozlijedili tri policajaca

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da su 38-godišnjak, 28-godišnjak i 21-godišnjak počinili kazneno djelo prisila prema službenoj osobi, a da je 38-godišnjak počinio i kazneno djelo prijetnja. Naime, 2. lipnja oko 00.25 sati, policijski službenici postupali su po dojavi o narušavanju javnog reda i mira u ugostiteljskom objektu u Osječkoj ulici u Puli. U objektu se nalazilo nekoliko osoba, unatoč prestanku radnog vremena, a koje su vikom i galamom narušavale javni red. Nakon dolaska policijskih službenika, tri osobe nastavile su s protupravnim ponašanjem te su počele vrijeđati i omalovažavati policijske službenike, a 38-godišnjak je pokušao odgurnuti jednog policijskog službenika i uputio mu ozbiljne prijetnje. Kada su ga policijski službenici započeli privoditi, 38-godišnjak je jednog od njih udario u glavu, a potom su 28-godišnjak i 21-godišnjak pokušali spriječiti policijsko postupanje te su napali policijske službenike, pri čemu je 28-godišnjak jednom policijskom službeniku pokušao izvući pištolj. U događaju su lakše ozlijeđena tri policijska službenika te 38-godišnjak i 21-godišnjak.
Trojica muškarca uhićena su i privedena u policijsku postaju, a po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 2. lipnja u večernjim satima, dovedeni su u pritvorsku jedinicu PU istarske. Protiv 33-godišnje vlasnice ugostiteljskog objekta podnosi se optužni prijedlog radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te obavijest nadležnoj inspekciji.

umag.hr

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag