PORTAL PRESSUM

Tematska sjednica GV Umag protekla napuštanjem iste od strane IDS-a

Umag
2018-06-04 04:47:16

Tematsku sjednici Gradskog vijeća Grada Umaga sazvao je predsjednik dr. Jurica Šiljeg povodom peticije koju su pokrenuli mještani naselja Zambratija, a tiče se površine zemljišta koje se proteže između obalnog pojasa i privatnog hotela, te područja na kojem obitava jedno "Slovensko" odmaralište.

Očito je da, kako to obično biva, svaka batina ima dva kraja, a upravo i tumačenje obiju strana, s jedne strane grad Umag i s druge strane "mještani Zambratije" podržani od IDS-a, imaju svoje tumačenje ovog "slučaja".

Puno toga u cijeloj ovoj štoriji ostaje nerazjašnjeno. Prvo tko je stvarni inicijator peticije i koji su motivi, a drugo, zašto se, prema riječima gradonačelnika, pred javnost izlazilo s poluistinama i neistinama.

Prema riječima gradonačelnika, ovdje je riječ isključivo o interesima pojedinaca koji ne mare za boljitak ostatka stanovništva Zambratije. A ti pojedinci u svojim zahtjevima ulaze u kontradiktorne zahtjeve s jedne strane tražeći betonizaciju dijela obale koja njima paše, dok s druge strane područja u kojima nemaju svojih interesa da se proglase "zelenim površinama" sprečavajući tako ostatak stanovništva da na svojim parcelama izgrade objekte "pristojne" veličine.

Sama sjednica na trenutke je zaiskrila između "starih prijatelja" predsjednika Šiljega i predsjednika IDS-a Korace, dvojca s titulama dr.

Nakon što je Šiljeg održao "predavanje" Koraci o pristojnom ponašanju u vijećnici i poštivanju poslovnika u raspravu se je umiješao i jedan od promatrača sjednice na što ga je predsjednik Šiljeg udaljio iz dvorane, a nakon toga je Koraca "povukao" sve svoje vijećnike kluba IDS-A iz dvorane napustivši sjednicu optuživši ostatak vijeća za bahatost koju demonstriraju u vijećnici.

Prema onom što smo čuli i vidjeli na ovoj sjednici, peticija je doživjela autogol. Oporba nepripremljena za žešći istup, bez argumenata i podloge, dok je s druge strane gradonačelnik očito dobro svladao materiju u kojoj je ili odlikaš ili sve što je iznio, a oporba nije uspješno parirala, govori istinu.

Nekako nakon ove Tematske sjednice ostaje dojam da je izgledan nastavak ove rasprave u kojoj će se očito u "drugom poluvremenu" čuti i neki konkretniji i "sočniji" detalji ove priče jer ovo što smo danas čuli je bliže rekla-kazala nego nekim ozbiljnijim optužbama.

Možda već u petak, za kada je sazvana redovna sjednica GV, u Aktualnom satu saznamo nešto više.

Franjo Sabo
 
VIDEO: OVDJE

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag