PORTAL PRESSUM

U Umagu podignute Plave zastave na pet plaža

Umag
2018-06-07 12:03:50

Ceremonijom podizanja Plave zastave na plaži Sipar svečano je obilježen čin podizanja Plavih zastava za ovu godinu u Umagu. Plava zastava, kao međunarodna ekološka nagrada koja se dodjeljuje plažama i marinama, simbol je očuvanog okoliša i pažnje koju čovjek posvećuje prirodi, kao i sigurnosti kupanja i boravka na plaži.

Plava Laguna potvrdila je ove godine pet Plavih zastava za plaže na lokaciji grada Umaga i to su plaža Kanova (kamp Park Umag), plaža Sipar (hotel Sol Sipar), plaža Laguna (TN Stella Maris), plaža Katoro (TN Polynesia) i plaža Melia Coral ( hotel Melia Coral).

Prilikom podizanja Plave zastave član Uprave Plave Lagune Ronald Korotaj je naglasio: „Kontinuirano sudjelovanje u ovom projektu te priznanja koja dobivamo predstavljaju sigurne korake u povećanju kvalitete, što ćemo nastaviti implementirati i u naše usluge. Naš stav šest zvjezdica učinit će nas ponosnim domaćinima, koji svakom svom gostu omogućavaju VIP tretman. Od usluge unutar naših objekata, plaža, u našoj destinaciji, kroz manifestacije koje organiziramo ili u njima sudjelujemo.

Podvukao bih tu još jednom važnost i vrijednost suradnje s Gradom Umagom – kroz očuvanje turističke i ostale infrastrukture, brojna ulaganja, razvoj Umaga kao turističke destinacije, brojne programe koji su usmjereni kako prema gostima, tako i našim sugrađanima. Jedan od primjera dobre suradnje je upravo i ovaj program, jer očuvanog mora ne bi bilo da nema sinergije javnog, privatnog pa i civilnog sektora“.

U ime Grada Umaga ceremoniji je prisustvovao zamjenik gradonačelnika Mauro Jurman,  koji je istaknuo:  

„Grad Umag kontinuirano vodi brigu o okolišu i podizanju razine kvalitete življenja putem stvaranja „zelenog grada“, a u okviru mega projekta „Umag Smart City-Green City 2010.-2020.“, koji za cilj ima intenzivno usmjeravanje svih aktivnosti ka očuvanju okoliša grada i okolnih naselja. Aktivnosti koje Plava laguna provodi po načelima društvene odgovornosti, a navedeno uključuje i brigu za okoliš, ulaganje i razvoj plaža te podizanje kvalitete sadržaja, Grad Umag čvrsto podržava. Plava laguna ove godine dobiva čak 5 Plavih zastava za plaže na lokaciji Umaga, što govori o brizi o očuvanju okoliša. Grad Umag svakako pruža podršku Plavoj laguni u podizanju vrijednosti našega grada kao turističke destinacije, jer u konačnici neposredno utječe i na podizanje kvalitete života građana.“

Plava zastava za plaže i marine međunarodni je ekološki program zaštite okoliša mora i priobalja, čiji je prvenstveni cilj održivo upravljanje i gospodarenje morem i obalnim pojasom. Plava zastava je danas u svijetu vrlo cijenjena turistička markica koja je sve brojnijim turistima glavni orijentir prilikom odabira destinacije. Intelektualni vlasnik Plave zastave i međunarodni voditelj ovog programa je Zaklada za odgoj i obrazovanje za okoliš – Foundation for Environmental Education (FEE), utemeljena 1981. godine. Trenutno je u program uključeno oko 30 europskih i 10 vaneuropskih država kojima je turizam jedan od strateških ciljeva. Do sada je podignuto više od 3000 Plavih zastava, od toga više od 2500 na plažama te više od 600 u marinama.

Plava Laguna osim pet umaških Plavih zastava, u Poreču podiže njih čak 11 (marina Parentium i 10 plaža - Hotela Parentium, Hotela Molindrio, Hotela Materada, Hotela Galijot, Hotela Delfin, apartmanskog naselja Bellevue Plava Laguna te plaža „Lotosi“, kao i u kampovima Zelena Laguna, Naturist Camping Ulika te Bijela Uvala).

Izvor: Plava Laguna

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag