PORTAL PRESSUM

Na 8. sjednici GV Grada Umaga prihvaćen rebalans gradskog proračuna i zatražena Šiljegova ostavka

Umag
2018-06-08 09:19:33

Osma sjednica Gradskog vijeća Grada Umaga započela je uvijek vrućim Aktualnim satom koji je ovaj puta odrađen prilično mirno. Osim nekoliko pitanja vezanih za komunalni otpad i smještaja djece u vrtićima, sve je proteklo u mirnom tonu ali očito je to bilo zatišje pred buru koju je pokrenuo vijećnik IDS-a dr. Daglas Koraca koji je, nakon što je dobio riječ, pročitao zahtjev kluba IDS-a o glasanju za smjenu predsjednika Gradskog vijeća Grada Umaga dr. Jurice Šiljega, zbog, kako Koraca navodi, neprimjerenog ponašanja i vrijeđanja kako njega osobno, tako i tri člana njegove stranke.

Rok za sazivanje izvanredne sjednice za smjenu Šiljega je 30 dana.

Nova točka koja je iznjedrila "fajt" je Rebalans proračuna, a u raspravi su se našli gradonačelnik Bassanese i Koraca. Nakon pitanja, odgovora, replika, prigovora. Rebalans je prihvaćen s 9:8 glasova.Protiv su bili sedam vijećnika IDS-a i vijećnik Živog Zida Damir Grünbaum koji je to i najavio s obrazloženjem da je to stav njegove stranke na državnoj razini.

Večerašnja sjednica trajala je gotovo tri sata i jedna je od dužih posljednjih nekoliko godina, a cijelu sjednicu možete pogledati OVDJE
 
DN RED 8._1

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag