PORTAL PRESSUM

Budite tu za nekog drugog. Dajte krv. Dijelite život

Umag
2018-06-13 02:24:37

Krv je najljepši dar čovjeka prema čovjeku. Osjećaj da si nekome pomogao svojom krvlju je poseban zaključili su g. Guliano Melon iz Umaga i g. Željko Kotiga iz Novigrada  koji su nedavno krv dali 100 puta.  Naši jubilarni darivatelji primjer su humanosti i požrtvovnosti te su ujedno i najbolji promotori darivateljstva na Bujštini.
 
     Iz Gradskog društva Crvenog križa Buje koje je ujedno promotor i organizator akcija dobrovoljnog darivanja krvi na Bujštini  ističu kako je potreban dodatan napor za ostvarivanje godišnjeg plana prikupljenih doza krvi za 2018. godinu a kojega provodi u suradnji sa Zavodom  za transfuzijsku medicinu iz Rijeke. Aktivnijim uključivanjem lokalnih uprava i realnog sektora može se očekivati pozitivan pomak  u narednom periodu jer je potreba za krvi sve veća i sve su učestaliji  izvanredni apeli posebno za vrijeme turističke sezone. Snažnijom kampanjom, omogućavanjem dodatnih pogodnosti za darivatelje i podizanjem postojećeg standarda  davalaštva na višu razinu  može se broj darivatelja povećati te tako zajednicu u kojoj živimo učiniti još humanijom i sigurnijom zaključuju iz GDCK Buje koje ove godine obilježava 65. obljetnicu dobrovoljnog darivanja krvi na tlu Hrvatske.
 
     Svake godine, 14. lipnja, zemlje širom svijeta obilježavaju Svjetski dan darivatelja krvi. Tim povodom iskazuje se zahvalnost dobrovoljnim, neplaćenim davateljima krvi za sve darovane doze krvi kojima su spašeni mnogi životi kao i podizanju svijesti o potrebi redovitog davanja krvi kako bi se osigurala kvaliteta, sigurnost i dostupnost krvi i krvnih pripravaka za pacijente u potrebi.

     Transfuzija krvi i krvnih pripravaka svake godine pomaže u spašavanju milijuna života. Ona može pomoći i omogućiti pacijentima koji pate od teških kroničnih bolesti da žive što duže i  kvalitetnije te podržava složene medicinske i kirurške zahvate. Također ima bitnu ulogu u brizi i spašavanju života majki i novorođenčadi, kao za vrijeme hitnih slučajeva u kriznim i izvanrednim situacijama prouzrokovanih ljudskim djelovanjem ili prirodnom katastrofom.

   Svim dobrovoljnim darivateljima krvi Crveni križ Bujštine upućuje iskrene čestite povodom Svjetskog dana darivatelja krvi i zahvaljuje im na iskazanoj solidarnosti, humanosti i svakoj darovanoj dozi krvi!

CRVENI KRIŽ BUJŠTINE

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag