PORTAL PRESSUM

U petak udari bure i do 150 km/h, Meteoalarm izdao oštro crveno upozorenje

Istra
2018-06-21 12:30:42

Povodom nadolazeće promjene vremena, sustav meteoroloških upozorenja Meteoalarm izdao je najoštrije crveno upozorenje za more zapadne Istre i Kvarnera.

Zaista je rijetkost vidjeti ovako oštro upozorenje zbog bure za zapad Istre, stoga upozorenje prenosimo u cijelosti:
Zapadna obala Istre:

Mjestimice olujni NE vjetar, prema kraju dana će slabiti. Najjači udari vjetra 35-65 čvorova (65-120 km/h).

UTJECAJ: Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu.

Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu.
Istra i Kvarner

Izraženiji pljuskovi i grmljavina, lokalno grmljavinsko nevrijeme. Vjerojatnost grmljavine >70 %.

BUDITE SPREMNI na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu.

Mjestimice jaka i olujna bura s orkanskim udarima. Srednja brzina vjetra 40-65 km/h, najjači udar vjetra 90-130 km/h.

BUDITE SPREMNI na poremećaje, oštećenja konstrukcija i rizik od ozljeda zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina. Moguć je prekid prometa i prekid opskrbe električnom energijom.

Mjestimice obilna oborina, ponajprije u Istri.

Količina oborine 50-65 mm. BUDITE SPREMNI zaštititi sebe i svoju imovinu. Moguće je poplavljivanje imovine i prometne mreže. Također je moguć prekid opskrbe energijom, prekid komunikacijske mreže kao i opskrbe vodom. Opasni uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizavanja na mokrim kolnicima.
Velebitski kanal

Mjestimice olujni NE vjetar, prema kraju dana će slabiti. Najjači udari vjetra 35-80 čvorova (65-150 km/h).

UTJECAJ: Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu.

Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu. (Meteoalarm)
 
 
IstraMet

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag