PORTAL PRESSUM

Srbi ukupni pobjednici na Croatia Open 2018 Umag

Odbojka
2018-06-26 08:33:24

Na terenima u Stela Marisu u Umagu od 23 do 24.06. 2018. održalo se POJEDINAČNO PRVENSTVO HRVATSKE u odbojci na pijesku "UMAG OPEN 2018" za muške i ženske parove, sa nagradnim fondom od 30.000 kuna (cca 4,000 eura) a za svaku kategoriju, mušku i žensku po 15.000 kuna, u organizaciji HOS-a (hrvatskog odbojkaškog saveza) i MOK UMAG-CPM UMAGO u suradnji sa gradom Umagom, turističkom zajednicom grada Umaga i Plavom Lagunom d.d. Poreč.
U dva dana turnira nastupilo je 25 parova iz cijele Hrvatske, susjedne Slovenije i Srbije, najbolji u finalima bili su parovi iz Srbije u ženskoj i muškoj konkurenciji.

U turističkom naselju Stella Maris na ukupno 4 prekrasna pješčana terena vodili su se eliminacijski mečevi tijekom subote dok su u nedjelju nastupili one najbolje i najbolji  u polufinalnim i finalnim mečevima.
U borbi za treće mjesto hrvatski par Luna Bečić i Mirna Bečić izgubile su od para iz Srbije Škarić Nine i Radović Maje rezultatom  1:2  (21:18, 18:21, 11:15).

Finalni meč pred punim tribinama pješčanih terena u Umagu odigrale su predstavnice Hrvatske Sara Radanović  i Tjaša Jančar izgubivši od Nataše Savović i Katarine Raičević iz Srbije rezultatom 0:2 (18:21, 18:21).
Treće mjesto u muškom dijelu turnira pripalo je hrvatskom paru Filipu Siliću i Josipu Pribaniću prošlotjednim pobjednicima iz Novalje, kojima je bilo potrebno tri seta kako bi nadigrali par iz Srbije Marka Radosavljevića i Luku Gutešu. 2:1 (17:21, 21:13, 18:16).

Veliko muško finale osvojili su Aleksandar Gavrilov i Miloš Milić iz Srbije odigravši triler meč s mladim perspektivnim slovenskim parom Žiga Kumer i Rok Možić 2:1 (21:18, 19:21, 15:9).
Moramo posebno istaknuti da je na turniru po prvi puta sudjelovao i jedan par iz Umaga, sastavljen od igrača MOK Umaga, Luke Burića i Mirena Mulvaj Kopani, koji su završili na 9. mjestu. Čestitke dečkima pošto je ovo bio njihov prvi uopće nastup na službenim takmičenjima.

Pehare i medalje najboljim odbojkašicama uručio je zamjenik gradonačelnika grada Umaga g. Mauro Jurman. Čekove s novčanim nagradama uručio je g. Damir Radeljić predsjednik odbora odbojke na pijesku pri Hrvatskom odbojkaškom savezu (HOS).
Najboljim odbojkašima turnira u Umagu, medalje i pehare je uručila Valentina  Bifflin direktorica HOS-a.
Ovom prilikom treba posebno istaknuti organizaciju turnira koja je bila na vrhunskom nivou. Posebno treba zahvaliti djevojčicama OK UMAG  i dječacima MOK UMAG koji su ova dva dana odradili vrhunski posao kao sakupljači, ravnači terena, zapisničari, a sve to pod budnim okom naših trenera Dragana Salapure, Ivice Radočaja i našeg vrijednog volontera Borislava Četojevića.

Ovim putem se želimo zahvalit gradu Umagu i njegovom gradonačelniku, turističkoj zajednici grada Umaga i direktoru, Plavoj Laguni d.d. Poreč, koji su omogućili da se u našem gradu ponovo održi jedan vrhunski turnir odbojke na pijesku.
Hvala svim još jednom

Edi Forza
Predsjednik kluba

MOK Umag-CPM Umago
 
Fotogalerija: OVDJE

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
On Sir Richard Francis Burton`s Trail - Atlas Rabac