PORTAL PRESSUM

Crna kronika Bujštine

Istra
2018-07-09 04:12:54

Probušio gumu na policijskom vozilu

Umaška je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 36-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo oštećenje tuđe stvari. Muškarca se sumnjiči da je 3. srpnja oko 21 sati, u Ulici Pozioi u Umagu, za vrijeme dok su policijski službenici bili na intervenciji, oštrim predmetom probušio prednju gumu na policijskom vozilu, nakon čega se udaljio u nepoznatom smjeru.

Policijski službenici pronašli su muškarca slijedećeg jutra, a s obzirom da je kod sebe imao 1.93 grama marihuane, protiv njega će se podnijeti optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu radi počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, jučer u jutarnjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Pokušao protuzakonito prebaciti stranca preko granice pa bježao policiji

Policijski službenici Policijske postaje Buzet proveli su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da je 41-godišnji slovenski državljanin počinio kazneno djelo protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma te kazneno djelo krivotvorenje isprave.
Naime, 6. srpnja oko 17 sati, na Trgu Fontana u Buzetu, policijske službenice uočile su maloljetnog državljanina Kosova u razgovoru s muškarcem na motociklu. Kada su im se policijske službenice predstavile, muškarci su počeli bježati, državljanin Kosova pješice, a nepoznati muškarac na motociklu. Policijskim službenicama u pomoć je priskočila policijska službenica van službe koja je našla u blizini, a koja je zadržala maloljetnog državljanina Kosova, dok su se dvije policijske službenice vozilom uputile za vozačem motocikla. Motociklist je bježao kroz grad te je u bijegu počinio više prometnih prekršaja, a na državnoj cesti 201 uočila ga je policijska ophodnja, koja se uputila za njim. U naselju Štrped, vozač motocikla je u oštrom zavoju, zbog neprilagođene brzine kretanja, izgubio nadzor nad vozilom i sletio van kolnika, pri čemu je lakše ozlijeđen.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je kako se radi o 41-godišnjem slovenskom državljaninu, koji je neposredno prije zatjecanja nezakonito s motociklom prešao državnu granicu kako bi u Buzetu preuzeo kosovskog državljanina i za novčanu naknadu ga prevezao u Sloveniju. Također je utvrđeno da je 41-godišnjak na motocikl postavio krivotvorenu, ručno izrađenu, slovensku registarsku oznaku.
Zbog sumnje da je počinio navedena kaznena djela, osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 7. srpnja u poslijepodnevnim satima, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske. Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i prekršaja iz Zakonika o Schengenskim granicama, izdani su mu prekršajni nalozi.

PU istarska

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag