PORTAL PRESSUM

Dani rajčice u Umagu

Umag
2018-07-24 10:31:32

Početak glavne berbe rajčica u Istri početkom kolovoza, u Umagu već tradicionalno označava i početak Dana rajčica. Gastronomska manifestacija posvećena najomiljenijem sezonskom ljetnom povrću jedina je takve vrste u Hrvatskoj i pruža pravu priliku da kušate rajčicu u raznim kombinacijama. Ove godine lijepo vrijeme nam je donijelo i raniju berbu s toga će i naša fešta biti tjedan dva ranije od uobičajenog termina početkom kolovoza.

Na glavnom se umaškom trgu, uz zabavne programe, mogu degustirati jela spravljena na bazi ovog povrća, inače pravog izvora zdravlja i vitalnosti. Većinom je to šalša, popularni umak od rajčice, s raznim vrstama tjestenine, jelo koje čini sastavni dio svakog mediteranskog ljetnog menija.

Uz guštanje u hrani, posjetitelji imaju priliku vidjeti razne sorte rajčica, ali i saznati nešto više o njima. A fešta ne bi bila prava da nema izbora za miss! Pa tako i Umažani uz Dan rajčice organiziraju izbor za najbolju sortu, ali i za najveću miss rajčica!

Nakon što ste saznali nešto novo o ovom popularnom povrću i zadovoljili svoja nepca, vrijeme je za pravu zabavu koja se u Umagu nikad ne propušta! Festival koji slavi berbu ovog povrća na Bujštini i vrhunac ljeta završava pravom pučkom veselicom.

Izvor: OVDJE
 

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
On Sir Richard Francis Burton`s Trail - Atlas Rabac