PORTAL PRESSUM

IN MEMORIAM: Napustio nas je naš dragi Mato Vidović

Portreti
2018-07-29 12:32:46

Vijest o nečijoj smrti uvijek počinje s nevjericom i momentalnom provjerom istinitosti. Tako sam i ja danas čuvši da je sinoć umro naš Mato odmah okrenuo nekoliko telefonskih brojeva očekujući da će mi barem jedna osoba reći da to nije istina. Na žalost, svi su mi dali potvrdan odgovor.

Zadnji puta bili smo zajedno u dvorani na Festivalu rukometa. Rekao mi je da je toga dana imao posljednju terapiju i da se borba nastavlja. Toga dana bilo je to naše posljednje piće (voda) koje smo popili.

Često smo znali razgovarati o sportu, o njegovoj ulozi u animaciji djece da se bave sportom kojim se i on sam bavio cijeli život. Nogomet, borilačke vještine, maraton u kojem je istrčao kilometre i kilometre uvijek u prvim redovima animirajući "svoju" djecu da i oni trče, voze bicikle, zdravo žive.

Kada je prvi puta saznao za opaku bolest koja ga je "napala" nije klonuo duhom. Bio je siguran u pobjedu i pobjeđivao je.

Sve do svoga posljednjeg dana života radio je u svojoj školi. Imao je velikih planova oko uređenja i obnove iste. Smrt je riječ koju od njega niste mogli čuti. Na žalost, izgubio je svoju posljednju utakmicu.

Matu će pamtiti mnoge generacije učenika koje je izveo na pravi put u trenucima kada su bili spremni da "skrenu". Bio je strpljiv i uporan. Volio je svoju domovinu i to nije krio kao niti svoje mjesto rođenja u koje se je redovito vračao i s ponosom isticao od kuda potječe ali i da iznad svega poštuje i cijeni svoj Umag kao mjesto sazrijevanja i življenja.

Široki krug prijatelja raznih nacionalnosti i vjeroispovijesti dokaz je koliko je bio otvoren za sve. Da poštuje sve, ali da beskrajno voli svoje.
 
Dragi prijatelju hvala ti na svemu.
 
Franjo Sabo
 

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
On Sir Richard Francis Burton`s Trail - Atlas Rabac