PORTAL PRESSUM

Rukometašice ŽRK Umaga krenule na pripreme s novim trenerom

Rukomet
2018-08-01 07:50:40

Prvoga dana mjeseca kolovoza rukometašice Umaga krenule su u prvu fazu priprema čak 45 dana prije početka jesenjeg dijela prvenstva koje će za njih biti jedan veliki i novi ispit. Kako za igračice tako i za njihovog novog trenera.
 
Jakša Boglić preuzeo je treniranje umaških rukometašica, nakon što ih je dvije sezone vodio Vojislav Vujić.
 
Na prvoj prozivci okupilo se je petnaest rukometašica s tim da su na prvom treningu izostale  Kornelija Gašić, Nataša Miočinović, Smona Selar i Iva Popović, dok je Azra Imamović još na rehabilitaciji.
 
Novih igračica u klubu za sada nema, ali status prvotimki po godinama steklo je nekoliko mladih igračica koje bi u dogledno vrijeme trebale biti nositeljice igre.
 
Kako je istakao Vlatko Možar, koji je pozdravio, u odsustvu predsjednika kluba, djevojke, radi se na dovođenju još nekoliko igračica na mjesta koje su u ekipi deficitarna ali je poznato i to da je teško dovesti Umag igračice pošto mnoge od njih studiraju i gravitiraju u većim gradovima.
 
Ekipi se je predstavio i novi trener Jakša Boglić koji je istaknuo želju da bez obzira na rezultat, ekipa bude složna i radišna, a onda niti rezultati neće izostati.
Djevojke će raditi svakodnevno u jutarnjem i večernjem terminu. U prvom kondicijskom dijelu na nogometnom stadionu, a u drugom dijelu sele u sportsku dvoranu.
 
Od igračica na prvom okupljanu bile su: Tena Mataija (kapetanica), Ana Jajčević (najbolji strijelac lige za prošlu sezonu), Tea Bunić, Sara Imamović, Iris Pratljačić, Monika Pratljačić, Lucija Blašković, Klaudija Gjini, Erika Trento, Korina Matković, Natalija Lakić, Dora Brkljača, Lara Rahmanović, Sara Hum i Arijana Kernjus.
 
Naravno da to nije konačan popis za sezonu s obzirom da će neke od ovih djevojaka krenuti na fakultet u neki drugi grad s toga je pred upravom kluba, od kojih su na prozivci uz Možara bili i Vlado Brkljača, Krunoslav Pratljačić  kao i tajnica kluba Rozana Manin dok je predsjednik Aleksandar popović bio na radnoj obvezi, biti zadatak da popune sve otvorene praznine u momčadi koje su nastale, pogotovo u obrani odlaskom Ivane Kovač i prestankom igranja Julijane Žuliček???
 
Franjo Sabo

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag