PORTAL PRESSUM

Rukometaši Umaga u novu sezonu s domaćim mladim snagama

Rukomet
2018-08-06 08:37:07

Rukometaši Umaga večeras su krenuli sa pripremama za novu sezonu u Premier ligi. Kao i obično na umaškom nogometnom stadionu okupili su se na prvi dio priprema. U odsustvu prvoga trenera (koji je sa kadetskom reprezentacijom), trening je prma običaju odrađivao Rino Podreka.

Na prvu prozivku odazvalo se je dvanaest igrača, mahom mlade perjanice iz umaškog rukometnog inkubatora. No svi oni nisu bili na prvom treningu tako da se u daljnjem dijelu nastavka priprema očekuje dvadesetak igrača koje bi Lisica trebao imati u fokusu sljedeće sezone.

Ono što umaška publika već duže vrijeme priželjkuje, to je da na utakmicama (konačno) zaigra umaška mladost.

U klubu više nema Slavića, Matanovića, Bure, Lukačeca, Valkovića ali niti pomoćnog trenera Brune Marosa koji si je uzeo jedan perio za odmor od rukometa.

Što se petorice igrača koji su napustili klub tiče treba im se zahvaliti na svemu što su odradili igrajući za Umag. Bravurozne obrane Dine Slavića. O Matanoviću je svaka riječ suvišna. On je naprosto bio maestralan. Bura je odigrao sezonu života. Lukačec, unatoč ozljedama, kada je igrao izgarao je na terenu. Valković, iako je proveo samo jednu polusezonu odmah je "legao" umaškim navijačima. S toga hvala im na svemu i sretno im bilo u novoj sredini.

Kako doznajemo rukovodstvo kluba je u potrazi za jednim golmanom, a u tijeku su i pregovori oko angažmana s jednim bivšim članom kluba i kako stvari stoje dogovor bi mogao biti brzo postignut s obzirom na to da je želja obostrana.
Za neke izrazitije želje u popuni igračkog kadra očito nema sredstava, a čemu dovoditi nekoga tko kvalitetom nije bolji od naših mladih igrača.

Ostatak momčadi su oni mlađi igrači ali s prvoligaškim iskustvom u minutaži koju im je Lisica davao. Neki će reći premalo. Naravno svi bi mi bili sretniji da su više igrali, ali zna se, trener odgovara za rezultat, a rezultat se jedino pamti.

S toga poželimo svim igračima prvenstveno zdravlja u nadolazećoj sezoni u kojoj svi mi moramo, da bi njim bilo lakše, ljestvicu spustiti niže, a sve ostalo će doći u vremenu koje radi za njih. Oni su ipak naša budućnost. Sretno vam bilo dečki.

Franjo Sabo

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag