PORTAL PRESSUM

Kreću županijski drugoligaši, prvo kolo derbi u Moeli

Nogomet
2018-09-09 11:03:33

Novi županijski drugoligaš NK Moela iz Umaga već u prvom kolu ima vatreno krštenje. U prvom kolu 2. ŽNLI gostuje u Moeli odlična Iskra iz Vineža (prigradsko naselje Labina).

Kvaliteta nogometa u Vinežu je neupitna. Klub je to u kojem godinama kolaju kvalitetni igrači, a njihova baza podmlatka je već duže vrijeme zanimljiva ostalim klubovima.

Ove godine imali su nekoliko odlazaka ali i dolazaka novih igrača pa kada se podvuče crta čini se da su Vineži još jači u odnosu na prošlu sezonu u kojoj su imali značajnu ulogu lige.

Iz kluba su otišli Joseph Peruško i Nermin Krasnići (u Rašu) te Semir Bojkić (u Nedešćinu), a momčad se ozbiljno pojačala s tri bivša igrača labinskog Rudara, Almirom Mehićem, Harisom Alićem i Andrejem Miletićem, pa je za vjerovati kako će ponovno ući u novu borbu za naslov.

Današnji domaćin NK Moela preuzeo je od NK Umag Mladosti primat kluba No. 1 na Umaštini. Ambicije su visoke, a podrška neupitna. Umažani su se značajno pojačali. U klub su pristigli: Alen Uran, Alena Fabijančić i Aleksandra Uzelac iz Buja, Ljubomir Marijanović i Stjepan Babić iz Umag Mladosti, te Elvis Bartolić (u protekloj je sezoni bio najbolji strijelac lige) iz Brtonigla NV.

Očito je da će umaški trener Danijel Uzelac imati "slatke muke" u sastavljanju momčadi. Ne zaboravimo da su u Moeli još (veterani) Boško Radić i Ivan Njoko Matošević čijim su igrama i golovima Umažani i (zasluženo) se okitili naslovom prvaka 3. ŽNLI sjever.

Utakmica NK Moela Umag - NK Iskra Vinež igra se u nedjelju na igralištu NK Moele u Umagu s početkom u 17:00 sati.

Parovi 1. kolo 2. ŽNLI/ početak utakmica u 17:00 sati


Moela - Iskra
Dajla - Pula ICI
Muntić - Brtonigla NV
Kaštelir Labinc -  Plomin
Rabac - Mladost /RS/
Polet Snašići - Raša 1938
Istra Tar - Šišan
 
Franjo Sabo

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag