PORTAL PRESSUM

Ovaj vikend kreću s natjecanjem rukometašice 1. ŽRL

Rukomet
2018-09-12 01:41:37

Sredina rujna obilježava početak nove natjecateljske sezone u 1. Hrvatskoj rukometnoj ligi za žene. U sezoni 2018./2019. Prva liga brojat će 13 klubova nakon što je od natjecanja odustala Pitomača.

Ostanak na kraju prošle sezone nisu uspjeli izboriti Ivanić, Dugo Selo ’55 i Petason Vranjic pa će se tako najvišem rangu ženskog klubpskog rukometa priključiti tri nova kluba. Kroz natjecanja u 2. HRL pravo nastupa u ligi više izborili su RK Dalmatinka, ŽRK Murvica i ŽRK Osijek. Dalmatinka i Murvica osvojili su prvo mjesto u 2. HRL jug, odnosno zapad. Osijek je bio drugoplasirani u 2. HRL sjever, no budući da je prvoplasirana Zelina odustala od natjecanja Osijek je stekao pravo nastupa u 1. HRL.

Osim tri nevedena kluba za novi naslov prvakinja Hrvatske borit će se Podravka Vegeta, Lokomotiva, Koka, Bjelovar, Umag, Zamet, Sesvete, Zrinski, Trešnjevka i Split 2010.

Braniteljice naslova iz prošle sezone su rukometašice Podravke Vegete.

Susreti prvog kola 1. HRL za žene na rasporedu su 15. i 16. rujna u kojem su Umžanke slobodne uprvom kolu (trebale su igrati s Pitomačom koja je odustala od 1. ŽRL. U 2. kolu Umažanke će će gostovati kod "Zrinkica" u Čakovcu, a 3. kolo dočekujuzagrebačku Trešnjevku.
 
Franjo Sabo i hrs.hr

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag