PORTAL PRESSUM

II ŽNLI: Moela protutnjala Tarom

Nogomet
2018-09-30 06:00:02

Sada je već evidentno da je umaška Moela najkvalitetnija momčad lige. Ono što su danas odigrali u Taru na nivou je jednog ili dva ranga više od ovog u kojem se natječu.

Iskra je bez muke pobijedila Muntić i drži drugu poziciju, dok je trećeplasirani Rabac remizirao na svom travnjaku od Poleta Snašići.

Treba izdvojiti i pobjedu Pula ICI u Šišanu kao i jučerašnju pobjedu Plomina nad ekipom Brtonigla NV.

Zanimljivo će biti sljedeće kolo kada u Umag stiže momčad Rapca, a s tom pobjedom Moela bi apsolvirala obije momčadi koje joj "pušu" za vratom.
 
Nažalost, već se u četvrtom kolu dogodilo da jedna momčad ne doputuje na gostovanje. Napravili su to nogometaši Dajle koji su prekasno pokušali ishodovati odgodu u čemu nisu uspjeli pa će Raša 1938 upisati tri boda.
 
 
 
 
 
NK TAR  - NK MOELA UMAG  0:3  (0:2)
 
Momčad Moele danas je u Taru demonstrirala jedan moderan nogomet dostojan prvaku II ŽNLI. Dugačak i širok teren upravo je idealan za Umažane na kojem, za razliku od svog u Moeli, mogu razviti igru po brzim bokovima.

Upravo to je i činio tijekom cijelog prvog poluvremena Željko Tokić prvo ime današnjeg susreta. Iako se nije upisao u listu strijelaca bio je najopasniji napadač Moele (iako je igrao beka).

Formacija koju je danas izveo Danijel Uzelac trener Moele s tri igrača u zadnjem redu (Flinčec, Fabijančić, A. Uzelac) davala je mnogo prostora Tokiću s lijeve i Luki Čavaroviću s desne strane, koju su njih dvojica maksimalno koristili.

Mrežu tarana, nakon bezbroj prilika, načeo je upravo Luka Čavarović da bi potvrdu vodstva u prvom poluvremenu zaključio agilni Mario Stojić šutem s 25 metara. Prizemni udarac (koji je po mnogima išao izvan okvira gola) "naletio" je na jednu "đombu" i prešao preko ruku golmana domaćih Luke Fabrisa koji je eto ni kriv ni dužan postao tragičar.

Drugo poluvrijeme osjetilo se je lagano opuštanje kod igrača Moele pa su i domaćini agilniji. To im je donijelo i nekoliko poluprilika ali ništa što Kristijan Kolar i stoper Moele nisu mogli riješiti.

Treći gol Moele bila je jedna odlična akcija koju je započeo Babić uputivši pas prema Ivanu Matoševiću koji je lukavo propustio loptu kroz noge do Elvisa Bartolića, a najbolji strijelac prošlogodišnjeg prvenstva (tada je igrao za Brtonigla NV) u svom maniru zabija za konačnih 0:3.

Sljedeće kolo u Umag stiže Rabac i ako Moela nastavi s ovako dobrim igrama, tom pobjedom već sada može ozbiljno računati na poziciju jesenskog prvaka II ŽNLI.

Franjo Sabo

 

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag