PORTAL PRESSUM

II ŽNLI: Derbi u Umagu

Nogomet
2018-10-06 09:03:04

Prva utakmica II ŽNLI igra se danas (subota) u Umagu. Domaćin NK Moela dočekuje direktnog konkurenta za naslov momčad Rapca koja drži treću poziciju i od mogućih 12 ima osam bodova.

Kiksao je Rabac protiv Mladosti (RS) i Poleta gdje su izgubili 4 boda igrajući neodlučeno, ali su zato bili efikasni u svim ostalim pobjedama (Istra i Šišan). Danas je na njima da se "vade" na Moeli što će im biti jako težak zadatak.

Moela je pokazala u ove četiri utakmice da je najkvalitetnija momčad lige. Danijel Uzelac trener Moele dobro je posložio momčad. Kadar od 20 igrača daje mu širinu i za sada dosta dobro balansira s prvih 11 (koje zapravo nema) s obzirom na to da često rotira igrače u prvoj postavi (mahom napad).

Na golu ima iskusnog i sigurnog Kristijana Kolara. Zadnja linija A.B. Uzelac i Fabijančić čine tandem iz viših liga (igrali zajedno u Bujama). Bekovske pozicije su sigurne, a Željko Tokić na lijevom beku isprofilirao se kao jedan moderan napadački orijentiran bek i u posljednje dvije utakmice možemo ga istaknuti kao ponajboljeg igrača momčadi.

Srednja linija je također čvrsta. Trkačke ali i igračke sposobnosti Maria Stojića su neupitne, a (konačno) je "proradio" i Bruno Premužić koji je imao "post" dug dvije godine. Očito je da mu kapitenska traka oko ruke daje jednu novu notu samopouzdanja i milina ga je gledati na terenu.

Bodovni saldo Moele je impozantan. Maksimalan učinak u 4 utakmice i 12 bodova uz gol razliku 11:2 govori nam o dominaciji koju Moela ima u prvenstvu ali sada to treba i potvrditi danas protiv jednog "ozbiljnog" protivnika kao što je Rabac.

Ono što je hendikep za Moelu to je njen teren koji je kratak, uzak i neravan, a za igrače tog kalibra, što se je vidjelo i u Taru, odgovara širok, dugačak teren s dobrim travnjakom.

Što se igračkog kadra tiče, u Taru Boško Radić sjedio je na tribinama zbog povrede,a u rotaciji među sedamnaest nije bilo nekih prvotimaca. S toga s kojim igračima će istračati Uzelac teško je predvidjeti ali već je iz aviona vidljivo da je momčad kompaktna i složna tako da danas (subota) na umaškoj Moeli očekujemo jednu dobru utakmicu u kojoj domaćin već sada može zaključiti jesenski dio prvenstva, naravno ako pobijedi.

Utakmica NK MOELA - NK RABAC počinje u 16:00 sati.

Franjo Sabo
 
PAROVI 5. KOLO
 
 
 
LJESTVICA
 
 
 
PAROVI 6. KOLO
 

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag